Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawei Ascend G6 LTE - Wyłączenie dźwięku migawki aparatu

20 Gru 2014 19:03 5778 10
  • Poziom 13  
    Witam. Tak jak w temacie, jestem posiadaczem Huawei'a Ascend G6 od ok 8 miesięcy i powoli zaczyna mnie to denerwować. Na początku sądziłem, że się przyzwyczaję ale jednak szukam sposobu aby wyłączyć ten dźwięk..Wyciszenie telefonu nie pomaga, w opcjach nic nie ma, a dźwięk jest tak samo na przednim aparacie jak i tylnym. Czekam na wskazówki, może ktoś się już z tym spotkał ? Z góry dzięki za pomoc, będę wdzięczny !:)
  • Pomocny post
    Poziom 29  
    Musisz zrobić roota, odszukać i podmienic plik z dźwiękiem migawki. Z tego co kojarze, producenci muszą robić halasujące aparaty.
  • Poziom 13  
    A mógłbym uzyskać trochę informacji jak tego roota zrobić ? Jaką aplikacją itp ? Kumaty jestem więc dalej sobie poradzę tylko muszę wiedzieć jak zacząć aby telefonu nie uceglić :D A drugie pytanie czy ingerowanie w system nie spowoduje utraty gwarancji ?
  • Poziom 29  
    Ingerujesz w oprogramowanie więc zrywasz warunki gwarancji.
    Tu masz metody roota:Link
  • Poziom 13  
    A którą najbardziej polecasz ?
  • Poziom 29  
    Kingo najczęściej używam. Wygoogluj sobie opinię jak kingo działa z Twoim G6.
  • Poziom 13  
    Bo ja przedtem bawiłem się tym trochę i właśnie na Kingo nie chciało pójść za bardzo.. Ładowało ale nawet po godzinie nic, zero reakcji oprócz 1 restartu telefonu ;/ Podobnie z RootGeniusem..
  • Poziom 29  
    Z głupoty zapytam... ustawienia developerskie masz włączone ? : P
  • Poziom 13  
    Oczywiście, tryb debugowania włączony, wszystko się zgadza. HiSuite zainstalował sterowniki, telefon znajduje i odczytuje.. Więc w czym może być problem ?
  • Poziom 13  
    Nie czytałem.. Hmm to może avast go blokować ? Za chwilę spróbuje jeszcze raz.

    Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

    Zauważyłem dziwny problem.. Gdy telefon się rootuje po jakimś czasie, różnie przy 33% lub 40% czy nawet 80% traci połączenie. Pisze disconnected i od nowa, i tak w kółko. Już kiedyś mi się zdarzyło podobnie gdy wgrywałem piosenki na kartę pamięci, taka sytuacja. W czym tkwi problem ?? :o