Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG 42LB650V - Połączenie z pilotem

skiper56 09 Jan 2015 20:31 35535 92
    skiper56
    Level 9  
    42LB670V do aktualizacji pilota nie potrzebuje wi-fi.
    bodzio42
    Level 10  
    bodzio42 wrote:
    ad-bd wrote:
    W sklepie był włączony telewizor 42LB670V , poprosiłem sprzedawcę wyjaśniając problem czy mogę sparować co uczyniłem. W domu zresetowałem i sparowałem z 42LB650V . Wcześniej kilka razy dziennie pojawiał się komunikat z zapytaniem o aktualizację i wówczas był zawieszony - tak jak u wszystkich na tym forum. Po tym sparowaniu do chwili obecnej przez cztery dni komunikat nie pojawił się ani razu.

Przed godziną wróciłem ze sklepu gdzie zrobiłem dokładnie to samo.
    42LB570V NIE MIAł dostępu do internetu, ale warto spróbować
    Na razie nie powiem czy zadziałało, napiszę jutro

Na chwilę obecną czyli 26h od aktualizacji pilota (a raczej sparowaniu i rozparowaniu bo nie miałem monitu o aktualizacji) na 42LB670V mogę powiedzieć że zadziałało.
    Czyli wyglądało to tak:
    Rozparowałem mojego pilota w domu
    W sklepie sparowałem z 42LB670V, który nie miał dostępu do wifi
    Następnie rozparowałem go w sklepie i sparowałem ponownie u mnie w domu

Po tym zabiegu pilot i TV uruchamiane były kilkadziesiąt razy, wyjmowałem mu baterie i jest na razie OK
    Jak się posypie to dam znać
    Edenbeast
    Level 10  
    Zaktualizowałem pilota na 50LB671v poszło bez problemu , dodatkowo sprawdziłem oprogramowanie w tv ver. 3.00 i nie był podłączony nigdy do sieci. Zobaczymy jak sie bedzie sprawdzał teraz pilot.
    Edenbeast
    Level 10  
    Niestety rano juz tv nie pamiętał pilota :( Czyta filmy z pendriva , nie obsługuje wtyczki Flash Player tak że przed zakupem poważnie sie zastanów jeśli chcesz oglądać filmy z takich stron jak cda.pl itp chyba że dokupisz Dongle.
    iras584
    Level 10  
    Edenbeast wrote:
    Niestety rano juz tv nie pamiętał pilota :(

Możesz to rozwinąć? Pytał o aktualizacje?
    Edenbeast
    Level 10  
    Cały dzien chodził sprawnie a rano pytanie o aktualizacje , miałem podłączoną myszke akurat do tv więc "ok" wcisnołem myszką wyglądało jakby to zadziałało ale jak już zniknoł napis w górnym prawym rogu o aktualizacji pilot się zwiesił czyli wskaźnik chodził ale klawisze nie działały. Poczekam czy LG coś w tym kierunku zadziała.
    Edenbeast
    Level 10  
    Dziś zrobiłem tak: po komunikacie o aktualizacji pilota (oczywiście się zawiesił) wyłączyłem i włączyłem tv i pilot zadziałał. Zamiast otwierania ciągle pilota i wyjmowania baterii , można tak go wzbudzić.
    mezyn
    Level 2  
    Za swojego pilota zapłaciłem dodatkowo 119zl i jest to samo!!!
    bodzio42
    Level 10  
    mezyn wrote:
    Za swojego pilota zapłaciłem dodatkowo 119zl i jest to samo!!!

To idź do sklepu ze swoim rozparowanym pilotem, znajdź 42LB670V, spytaj sprzedawcę czy możesz go sparować, sparuj go, trzymaj go tak z minutę (ja tak robiłem), później go rozparuj i sparuj ponownie na swoim TV
    Musi zadziałać. Umnie działa już kilka dni, a wcześniej miałem zwieszke 2x dziennie
    muziko
    Level 9  
    Dziwi mnie fakt, że Lg nic z tym nie robi i zero aktualizacji na naszych tv jak do tej pory, która załatwiłaby problem. Tylko ilu z nas choćby na tym forum zgłosiła sprawę do serwisu?? Ludzie dzwońcie to może coś zrobią zamiast latać do sklepu. Ja jako pierwszy odkryłem sprawe aktualizacji na wyższym modelu, którą przeprowadziłem zaraz po świętach i do tej pory zero problemu z pilotem, ale Lg nic w tym kierunku nie robi jak widać bo chyba mało ludzi zgłasza im ten problem. Ogólnie zawiodłem się na marce i serwisie jeśli chodzi o podejście do klienta. Sam telewizor ok.
    mezyn
    Level 2  
    Z aktualizowałem na wyższym modelu i puki co jest dobrze.
    zespolhomer
    Level 9  
    Witam ponownie.
    Wczoraj dostałem paczuszkę z Media-Expert z całkowicie nowym pilotem ( stary poszedł na reklamację ). Z uśmiechem na twarzy rozpakowałem, połączyłem z TV a tu ZONK !
    "aktualizacja oprogramowania..." i znowu ten sam problem. Przysłali nówkę sztukę a problem jest ten sam. Zaraz szału dostane. Dobrze że to dodatkowy pilot i klasyczny jest w pogotowiu. Zaraz napiszę do media-expert i zobaczę co odpiszą, mimo wszystko chyba szybciej będzie zaktualizować na innym TV, tylko pytanie czy będą mieli taki w sklepie..
    iras584
    Level 10  
    Myślę, że większość forumowiczów w tym temacie spodziewała się takiego finału reklamacji. Szkoda tylko, że LG ma to gdzieś.
    bodzio42
    Level 10  
    Jestem zdania że każdy pilot czy to za złotówkę czy za 119.99zł jest taki sam, nie są one ani uszkodzone, ani z jakiegoś odrzutu, czy wybrakowane.
    Po prostu nasz TV jest "Magic Remote Ready", ale widocznie niedopracowany ma soft pod tę funkcję.
    Jeżeli ktoś ma jeszcze z nim problem, pozostaje parować go na wyższym modelu np.42LB670V, albo czekać na poprawke softu
    Tyle w temacie
    mrok33
    Level 2  
    Mam ten sam problem, identyczny jak tutaj opisany.
    Kontaktowałem się w tej sprawie z LG.
    TV 50LB650V.
    Taką dostałem odpowiedź: "Szanowny Panie,

dziękujemy za kontakt z naszym działem.

W nawiązaniu do Pańskiej wiadomości pragnę poinformować, iż zgłosiliśmy ten problem do działu technicznego fabryki LG Electronics Polska. Trwa praca nad aktualizacją oprogramowania, która poprawi ten problem. Jeśli w telewizorze jest włączona automatyczna aktualizacja to na ekranie zostanie wyświetlony komunikat z informacją o dostępnej nowszej wersji systemu operacyjnego jak tylko taka wersja zostanie udostępniona przez fabrykę.

Mamy nadzieję, że odpowiedź okazała się pomocna. W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt."

Także trzeba czekać...
    zespolhomer
    Level 9  
    Tak myślałem że będziemy czekać na nowe oprogr.
    Pozostaje uzbroić się w cierpliwosć
    ( ps. mi media-expert jeszcze nie odpisała na kolejne zgłoszenie, ale widzę że już nie ma po co) Pilot dostałem gratis do TV, ale gdybym zapłacił 120 zł to byłoby niezłe rozczarowanie... Chociaż czy gratisowy, czy za 120, powinien chodzić...
    zespolhomer
    Level 9  
    Media expert napisał że przyślę kuriera po pilota i zwróci mi pieniądze ( ciekawe ile , skoro był za złotówkę ;)
    Chyba jednak będę musiał udać się do sklepu i zabawić się w sparowanie z innym telewizorem bo chcę jednak mieć tego Magic`a.
    dario1282
    Level 10  
    Media Expert internet dało mi rabat na konto 99,99zł jako polubowne załatwienie tematu związanego z pilotem , który był za 1 zł do telewizora. Pilot został w domciu.Pozdrawiam.
    muziko
    Level 9  
    Witam, pilot jest ok. więc odsyłanie nie ma sensu, gdyż tak jak u kolegi wyżej wyślą nowy taki sam. Problem tkwi w sofcie telewizora i jak ktoś chce to niech czeka, aż Lg coś wymyśli, ale polecam iść do sklepu i zaktualizować go na LB670V. Wczoraj zrobiłem to z drugim pilotem i oby dwa działają bez problemu, jeden już od 29.12.2014. Telewizor fajnie się sprawuje i pilot jest super, bez niego byłaby lipa w obsłudze mediów.
    mrok33
    Level 2  
    Witam ponownie!

Nie czekając na aktualizację ze strony LG udałem się do sklepu gdzie kupiłem TV i pilota. Wyjaśniłem sprzedawcy gdzie tkwi problem. Połączyłem Magika z TV serii 670, przebiegło bez problemu - zaktualizował się. :D Rozłączyłem i sprawdziłem na miejscu z telewizorem który posiadam - czyli 50LB650. Działał prawidłowo. W domu też zero problemów. Drugi dzień bez zawieszania. Wszystko OK. :D
    Gdyby coś się działo to dam znać.
    bzk1
    Level 2  
    Mam dokładnie identyczny problem z tym pilotem i telewizorem. Czy ktoś coś wie czy coś się ruszyło w sprawie aktualizacji oprogramowania? Niestety w okolicy nie ma sklepu w którym mógłbym sparować pilot z wyższym modelem telewizora.
    dario1282
    Level 10  
    Temat do zamknięcia :) . LG stznęło na wysokości zadania i jest juz poprawna aktualizacja. Pilot śmiga bez zastrzeżeń .Pozdrawiam
    bzk1
    Level 2  
    Że co..? Właśnie sprawdziłem. Nie ma żadnej aktualizacji. Jaką masz aktualnie wersję oprogramowania telewizora?

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

Dobra wiem o co chodzi... Telewizor nie znajdował aktualizacji. Pobrałem plik aktualizacji na kompie ze strony LG i wykonałem aktualizację TV z klucza USB. Wszystko pięknie działa a pilot się sam zaktualizował. Pozdrawiam.
    Edenbeast
    Level 10  
    Tak właśnie myślałem że jak pilota nie zaktualizował to tym bardziej siebie samego nie da rady. U mnie też nie widzi aktualizacji.
    Edenbeast
    Level 10  
    Dziś telewizor znalazł aktualizacje, pobrał i zainstalował. Pilot śmiga :D
    Janola
    Level 2  
    Witam,

Mam ten sam problem i prosbe, aby ktos w krotki i prosty sposób opisal jak należy rozparować tego pilota z TV, by móc w sklepie sparować z wyższym modelem ?

Z góry dziękuje za pomoc
    Edenbeast
    Level 10  
    Parowanie przebiega tak samo jak w instrukcji.Trzymasz kółko 5 sek i powinien załapać.
    Janola
    Level 2  
    Parowanie to wiem, ale jak mam rozparować, by móc sparować z wyższym modelem TV?? Chyba, że jest już jakieś inne rozwiązanie, bo u mnie pilot wciąż nie działa ?? Co z tą aktualizacją ??
    Edenbeast
    Level 10  
    Trzyma się "domek" i "powrót" 5 sek.
    Ponior
    Level 11  
    Jedno pytanie. Próbuje sparować nowy pilot magic mr600 (do nowych modeli na 2015r) z modelem z 2014r LB670V . Wyskakuje komunikat na tv " możliwe jest parowanie tylko okreslonego modelu pilota magic". Czy jest jakas szansa na sparowanie tego pilota z tym TV. W necie pisza, że pilot obsługuje starsze tv, ale u mnie nie chce.