Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka automatyczna wąska do 40-45 CM

hiennas 22 Dec 2014 12:30 1152 2
    hiennas
    Level 11  
    Witam,

Właśnie stałem się posiadaczem pralki która padła (programator przeskakuje, bierze wodę ale nie kręci sie bęben) i chyba czas po tych kilkunastu latach ja wymienić.

Prosiłbym Szanownych Forumowiczów o poradę jaki model albo grupę modeli wybrać.

Poniżej drobne ograniczenia:
    Najważniejsze to wymiary: nie większa niż 60x40/45 (poprzednio ładowana od góry)
    Cena: nie bardzo się orientuje. Górna granica na 1200-1500.
    Energooszczędność: A+ i wyżej?
    bajery nie potrzebne, do tej pory używaliśmy tylko podstawowego programu i 40 stopni. chyba że sa jakieś naprawdę przydatne funkcje.

Nie bardzo wiem na co zwrócić teraz uwagę (kilkanaście lat robi swoje) więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Z góry dziękuję za szybką odpowiedz. Trzeba coś kupić żeby brudem nie zarosnąć do końca :-)

Pozdrawiam
    xbajt
    Level 16  
    Spokojnie znajdziesz coś porządnego w tej cenie. Osobiście jestem zdania,że nie warto jest kupować drogiego sprzętu agd tak pow. 3 tys. złotych bo i tak wszystko po okresie gwarancji lubi się popsuć :P
    Ja obecnie mam w domu pralkę Indesit IWSE 61281. 42 cm tak więc zajmuje bardzo mało miejsca. Klasa A +, duża pojemność 6 kg
    W Saturnie masz dobre ceny obecnie: http://www.saturn.pl/bydgoszcz/pralki-i-suszarki_pralki-ladowane-od-frontu - jest tam za 1050 zł
    JacekArtur1
    Level 12  
    Ja bym polecił jakąś AMICĘ w wersji slim. Bo jak wiemy w każdej pralce po jakimś czasie padają łożyska. W AMICE spokojnie rozbiera się zbiornik i wymienia je. W innych pralkach często zbiornik jest klejony i serwis wymienia tylko całość za chore pieniądze np. 800 złotych. Oczywiście można znaleźć speców w rozcinaniu i skręcaniu ponownym ale to może być wątpliwej jakości usługa bo wiele zależy od osoby która to robi. A w Amice rozkęcisz nawet sam jak będziesz chciał i wymienisz. Koszt łożysk z simmeringiem to max 50 pln za markowe łożyska FAG czy SKF. Wybór należy do Ciebie.