Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jak wgrać Windowsa z płyt na dysk ssd i zrobić partycje recovery na dysku hdd

wazik87 22 Dec 2014 14:02 1389 7
    wazik87
    Level 10  
    Witam tak jak w temacie czy jest to możliwe abym mógł wgrać z płyt Recovery win 8
    na dysk ssd i zrobić przy okazji partycje Recovery na dysku Hdd. Mam mały dysk ssd i chciałbym zaoszczędzić nieco więcej miejsca,chodzi mi o Laptopa Lenovo y580 z tą partycje LENOVO która znajduje się na dysku ssd i gdzie na niej są sterowniki i aplikacje. Jesli można porwanie zrobić taki zabieg aby przenieść daną partycje na hhd to proszę o opis .Dzięki i pozdrawiam
    Artur k.
    Admin of Audio group
    To zależy ile zajmuje ta partycja, bo może się okazać że nie zmieści się na płytę. Nie wiem jak Win8, ale starsze wręcz prosiły o zrobienie recovery CD. Dlaczego nie zrobiłeś?
    Artur k.
    Admin of Audio group
    To ja już nic nie rozumiem. We wcześniejszym poście pisałeś, że masz mały dysk i chcesz zaoszczędzić miejsce. Logiczny wniosek jest taki, że chcesz przenieść partycję na płytę, czyż nie?

Teraz wychodzi że chcesz płyty przenieść na dysk na którym chcesz zaoszczędzić miejsce, bo jest mały.
    Więc jak to w końcu jest? Co i po co chcesz zrobić?
    wazik87
    Level 10  
    Mam dwa dyski ssd i hdd na ssd mam dwie partycje jedna z nich to lenowo tak sie nazywa i sa na niej sterwniki i aplikacje i wlasnie ta partycje chcialbym aby abyla na hhd miw na ssd czy mozna to zrobic gdy w razie w potrzebowalbym uzyc przycisku recovery abh odzyskac potrzebe z korzystania z windowsa?
    Artur k.
    Admin of Audio group
    Da się to zrobić, są programy do przenoszenia danych 1:1 pomiędzy dyskami/partycjami. Nawet popularny Norton Ghost powinien sobie z tym poradzić. Niestety Norton Ghost jest programem płatnym, za darmo można używać tylko przez 14 dni, ale to powinno Tobie wystarczyć.
    Dysk na który przenosisz musi być czysty. Jakiekolwiek dane zapisane na nim zostaną utracone. Dopiero po przeniesieniu możesz normalnie używać dysku.