To chyba najgorszy twór mercedesa, mechanicy uciekaja na jego widok... A tak poważnie , to radze zainwestować pieniądze w coś innego, cokolwiek by to było.
Ja jeździłem od nowości W168 z silnikiem benzynowym 1.9, następnie vaneo 1.7CDI (w168 w wersjii minivan). Nie były to auta pozbawione wad, ale wspominam bardzo dobrze. Na pewno nie mogę powiedzieć że psuły się cały czas. Mają pule swoich typowych usterek które w większości są już opanowane przez serwisy,
Wszystkie samochody mają wady. Ta A-klasa ma ich akurat więcej niż inne modele MB, ale nie ma tragedii. Co nie zmienia faktu, że za podobne pieniądze można kupić lepsze auta.
@Kamil0903, chcesz kupić samochód takiego typu (np. do miasta), czy po prostu trafiła Ci się okazja? Nawet jeśli to drugie, to pojazd może być "okazją"...
Zmieniam samochód a Chciał bym taki zwinny samochodzik z małym silnikiem na dojazdy do pracy .A widze że cena nawet nie jest duża jak na tego Mercedesa bo zaczyna się 2000zł no i tak zastanawiam się nad jego kupnem
Auto ma beznadziejną trakcję, ma twarde zawieszenie, jest wysokie i krótkie, ma niskoprofilowe opony bo na innych się przewraca i skacze po drodze jak dziki osiołek. Można się choroby morskiej nabawić. Utrudniony dostęp do silnika a jest co przy nim robić. Ma kilka durnych wynalazków jak np. przepływomierz zintegrowany ze sterownikiem silnika i potem są problemy przy naprawie. Ja osobiście mocno nie polecam