Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Thomson 28WX65ES stary CRT 28" - blokada, 4 cyfry pin, nie mogę zaprogramow

harom1 25 Dec 2014 01:39 2145 1
    harom1
    Level 10  
    Witam. Kupiłem stary CRT Thomson'a model 28WX65ES - po podłączeniu kablówki wykrywa tylko podstawowe programy jak z anteny zamiast wszystkich 50 programów od dostawcy telewizji. Gdy wchodzę w menu, wybieram 'instalacja' - co zwykle odpowiada za dostrajanie automatyczne bądź manualne programów, wyskakuje komunikat o jakiejś blokadzie i 'wpisz 4 cyfrowe hasło'. Bądź tu mądry. Sprzedający nie wie. Czy jest możliwość zresetowania tego? Jakieś uniwersalne hasło fabryczne? Próbowałem każdą cyfrę czterokrotnie wpisywaną ale nic to nie dało. Jak ktoś ma manual przy okazji będę wdzięczny!
    harom1
    Level 10  
    Witam. Rozwiązałem problem. Po długich męczarniach znalazłem instrukcję w j. francuskim.

Dla wszystkich, co mają problem z zablokowanym TV, blokadą rodzicielską, nie znają PINu itp - rozwiązanie jest proste. Należy przywrócić ustawienia fabryczne.

W Thomsonie powyższym robi się to poprzez wyłączenie TV przyciskiem na telewizorze nie na pilocie, następnie wciśnięcie jednocześnie "vol -" oraz "program -", przytrzymanie przez 8 sekund, oraz włączenie przyciskiem na TV.