Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs

janmil987 25 Gru 2014 13:56 1980 31
  • #1 25 Gru 2014 13:56
    janmil987
    Poziom 14  

    Witam .Mam następujący problem próbuje skonfigurować rejestrator bcs 0804 lea router ar-7084a w sieci zewnętrznej według tej instrukcji ?http://www.cctv.rhj.pl/instrukcje/bcs_konfiguracja_sieci.pdf
    Wykupiłem kod i postępowałem zgodnie z tym co jest na zielono myślę że w rejestratorze jest wszystko ok bo w sieci wewnętrznej poprzez przeglądarkę chodzi ok natomiast w ruterze nie mogę przekierować portów bo konkretnie nie wiem jak .Moje wypociny na fotkach ? Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs Edimax AR-7084A - przekierowanie portów rejestratora BCs


    Myśle że DMZ jest ok
    Przy ustawieniu portów powinno być aplikation TCP UDP w tym routerze tego niema i nie wiem co ustawić ?
    No i konfiguracja acl wyczytałem że musi być odpowiednie ustawienie zeby zadziałało przekierowanie portów.
    ddns też problem co wpisać konbinuje już od tygodnia ??

    0 29
  • #2 25 Gru 2014 17:49
    (R)BeZeL(R)
    Poziom 17  

    Ustaw na serwer http a porty muszą być ustawione start 80 - end 81 o ile się nie mylę.

    0
  • #3 25 Gru 2014 17:52
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co to za dostawca internetu? Na WANie masz publiczne IP? Musisz się zdecydować albo przekierowanie albo DMZ.

    0
  • #4 25 Gru 2014 17:53
    janmil987
    Poziom 14  

    na samym DMZ nie chodzi dostawca telefony podlaskie

    0
  • #5 25 Gru 2014 17:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Pokaż jeszcze status urządzenia,

    0
  • #7 25 Gru 2014 18:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Adres IP nie jest w żaden sposób blokowany przez dostawcę?

    0
  • #8 25 Gru 2014 18:14
    janmil987
    Poziom 14  

    to dlaczego nie chce mi to chodzić ?

    Dodano po 2 [minuty]:

    Miało być proste a zrobił sie problem ?

    0
  • #9 25 Gru 2014 18:14
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To ja zadałem pytanie!? Ten adres nie odpowiada na ping mowa o IP 83.1.199.239

    0
  • #10 25 Gru 2014 18:17
    janmil987
    Poziom 14  

    pytałem dostawce mówił ze nie powinno być problemu

    0
  • #11 25 Gru 2014 18:20
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Cały czas nasz ten sam adres IP na WAN-ie (patrz status)? Bo tak jak mówiłem milczy teraz dla ICMP

    0
  • #12 25 Gru 2014 18:38
    janmil987
    Poziom 14  

    ip zmieniło sie po resecie routera

    0
  • #13 25 Gru 2014 18:40
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Prosiłem o aktualny adres IP? Jak mam sprawdzić czy coś odpowiada?

    0
  • #15 25 Gru 2014 18:57
    beduin45
    Poziom 13  

    @janmil987 Jaki jest serwer dyndns - bo na obrazku nie widać. Skoro wykupiles kod?
    Port 80 nie jest konieczny do przekierowani skoro masz 37777.
    Pozdrawiam.

    0
  • #16 25 Gru 2014 19:00
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jeżeli loguje się przez przeglądarkę to musi mieć port web-owy przekierowany. Domena ddns nie ma tu znaczenia.

    0
  • #17 25 Gru 2014 19:02
    janmil987
    Poziom 14  

    Loguje sie ale tylko w sieci wewnętrznej

    0
  • #18 25 Gru 2014 19:04
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zmień jeszcze konfiguracje tego portu web-owego na 85 w rejestratorze. Potem też na routerze przekieruj zamiast portu 80 port 85 na adres IP rejestraora. Save i reboot urządzenia. Logujesz się przez przeglądarkę
    http://adres_rej:85
    Wrzuć jeszcze raz IP po zmianie konfiguracji.

    0
  • #20 25 Gru 2014 19:28
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Nadal cisza. Wpisz adres IP rejestratora do DMZ i jeszcze raz reboot routera.

    0
  • #21 25 Gru 2014 19:37
    janmil987
    Poziom 14  

    Tak mysle że może to splitera wina ?83.1.247.183

    0
  • #22 25 Gru 2014 19:42
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    janmil987 napisał:
    Tak mysle że może to splitera wina ?

    Jakiego splitera?
    Na moje problem z samym routerem.
    Zrobił bym reset urządzenia do ustawień fabrycznych a wcześniej poszukał czy jest jakaś aktualizacja dla tego modelu i wykonał ją po resecie. Potem ponowna konfiguracja dostępu do internetu i wpisanie IP rejestratora do DMZ. Nic więcej nie zmieniasz.

    0
  • #23 25 Gru 2014 19:53
    janmil987
    Poziom 14  

    ok rozumiem

    Dodano po 10 [minuty]:

    Jeszcze jedno pytanie .Jaki najlepiej by kupić ruter zeby sie dobrze sprawował i był prosty w konfiguracji ?

    0
  • #24 25 Gru 2014 20:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    janmil987 napisał:
    Jeszcze jedno pytanie .Jaki najlepiej by kupić ruter zeby sie dobrze sprawował i był prosty w konfiguracji ?


    Każdy router SOHO do ADSL-a. Ustalmy najpierw czy to wina routera czy twojej błędnej konfiguracji.

    0
  • #25 25 Gru 2014 20:04
    beduin45
    Poziom 13  

    @jimasek Wesz może od jakiego operatora ma internet? Z rejestratorem jest dostarczny program PSS i po co port 80?

    0
  • #26 25 Gru 2014 20:05
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    beduin45 napisał:
    @jimasek Wesz może od jakiego operatora ma internet? Z

    Telekomunikacja podlaska.

    beduin45 napisał:
    Z rejestratorem jest dostarczny program PSS i po co port 80?

    Wiem o tym doskonale. Sprawdzałem też cisza na tych portach.

    0
  • #27 25 Gru 2014 20:13
    janmil987
    Poziom 14  

    To jest unikat telefonypodlaskie w sokołowie-podlaskim

    0
  • #29 25 Gru 2014 20:50
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    beduin45 napisał:
    janmil987 Masz stałe IP?

    Chyba widać że dynamiczne skoro po każdym restarcie jest inne.

    0
  • #30 25 Gru 2014 21:51
    beduin45
    Poziom 13  

    Skoro zmienne IP to jak ma to działać bez dyndns lub innego programu lub serwera?

    Dodano po 33 [minuty]:

    @janmil987 Sprawdź sobie działanie usługi na serwerach dyndns.com lub www.noip.com . Na dyndns można było testować konto bezpłatnie przez 14 dni. Nie wiem jak teraz. Ja mam tam kilka rejestratorów i wszystkie działają - na różnych routerach - bez problemu.

    0