Jaki router ADSL 2+ do Neostrady z VoIP /tel internetowy/ i tv satelitarną. Nie jestem fachowcem ,ale chciałbym coś co samo automatycznie i adaptacyjne pomoże rozdzielić słabe łącze 10 Mbit do 4 użytkowników/ ograniczenia podobno z powodu odległości i słabych kabli/ . Poszukuje taki router z mocnym oprogramowaniem i układami , żeby inteligentnie przydzielał priorytety w zależności jaka aplikacja / Podobno Qos - ale brak szczegółowej informacji i porównań rankingów/ Żeby tak dzielił zadania pliki/ wyślij-odbierz/ żeby komunikacja była najszybsza . Podobno asus n87u taki jest , ale jest w internecie tyle sprzecznych opinii i testów że budzą się wątpliwości , poza tym to nie ADSL i brak bramki voip. Testowałem przez parę dni livebox jako modem i asus router lan wifi. Razem grzały się dość mocno / wg producentów razem 60W- sporo jak działają bez przerwy cały czas/Miałem wrażenie że nie współpracują najlepiej lb wieszał się speed test pokazywał max 8 Mbit a powinno 12000 kbit podobno . Co polecicie najlepszy software i mocna szybka elektronika . Myślałem o Fritz!box 7272 lub 7490 ale za mało opinii czy się sprawdzają z Neostradą. W ogóle to panuje spory chaos informacyjny . Nawet jak zadzwoniłem do AVM Polska to sami nie wiedzieli co polecić / brak profesjonalizmu/