Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak sygnału z blu-ray. Pokazuje tylko ekran startowy i gaśnie

27 Gru 2014 14:17 1266 5
  • Poziom 7  
    Witam, posiadam blu-ray samsunga i telewizor tej samej firmy od roku. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu, teraz coś się spieprzyło i blu-ray po włączeniu pokazuje ekran startowy i później od razu na telewizorze pojawia się komunikat brak sygnału. Myślałam, że to wina kabla HDMI, który wymieniłam, ale problem został . kupiłam nowy blu-ray sony i problem jest ten sam. DVD onkyo które jest podłączone działa normalnie. I DVD i blu-ray podłączone są przez amplituner. Gniazda HDMI też zamieniałam więc nie mam już pojęcia gdzie jest problem. Pomóżcie proszę.
  • Poziom 12  
    Wygląda na to że coś nie tak z TV.Proszę podłączyć bezpośrednio Blu ray z TV.Jeżeli nie pomoże popróbowałbym połączyć w/w urządzenia za pośrednictwem przewodu euro ,jeśli to jest możliwe.

  • Poziom 43  
    Na początek podłącz odtwarzacz bezpośrednio do gniazda HDMI w telewizorze.
  • Poziom 7  
    Podlaczylam bezpośrednio do TV przez HDMI od amplitunera i działa, później jak ruszylam kablem to przestało dzialac, wiec może problemem był kabel HDMI z TV do amplitunera?

  • Poziom 43  
    Być może on lub gniazdo w tv. Podmień go i podłącz wszystkie urządzenia ze sobą, następnie sprawdź czy problem ustąpił.
  • Poziom 7  
    No i niestety wymieniłam cały kabel hdmi łączący tv z amplitunerem, podłączyłam wszystkie sprzęty i nadal występuje ten sam problem. Blu-ray włącza ekran startowy i zaraz potem wyświetla się brak sygnału. Czytałam coś na forum o jakiejś blokadzie hdcp, ale w sumie to nie do końca zrozumiałam gdzie ona występuje i czy to może dotyczyć mojego problemu?