logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć dyski dynamiczne po nieudanej instalacji systemu?

marekdb9 28 Gru 2014 13:59 2604 3
REKLAMA
  • #1 14263699
    marekdb9
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Po resecie systemu i zainstalowaniu go od nowa utworzyłem 3 partycje. Przy tworzeniu czwartej wszystkie skonwertowały mi się na partycje dynamiczne (łącznie z systemową). Usunąłem 2 partycje i próbowałem usunąć trzecią przy ponownym instalowaniu systemu. Niestety, w kreatorze instalatora nie mam możliwości zainstalowania systemu na pustym woluminie, nie mogę także utworzyć na nim partycji, a dysk dynamiczny, na którym wcześniej był system, jest nie do usunięcia i tylko na nim mogę zainstalować system. Próbowałem instalować system na pendrivie i z jego poziomu usunąć partycję, jednak cały czas mi wysypuje bluescreeny. Męczę się z tym tydzień. Czy jedyną możliwością jest zerowanie dysku czy da się to zrobić szybciej i prościej?
  • REKLAMA
  • #2 14263797
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    A na jakieś konkrety - związane z tym co, z czego i na czym instalować usiłujesz oraz jakie są sygnatury błędów i dlaczego podjąłeś decyzję o reinstalacji - możemy liczyć?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 14264654
    marekdb9
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Instaluję Windows 7 Pro, reset wykonuję z powodu przesiadki z Windowsa 8, który niezbyt nie usatysfakcjonował. Laptop to Asus K53SJ.

Informacja, którą pokazuje instalator to:
    "Nie można zainstalować systemu Windows w tym obszarze dysku twardego. Partycja zawiera jeden lub więcej woluminów dynamicznych, które nie są obsługiwane podczas instalacji."
REKLAMA