Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

sony str de875 - podlaczenie subwoofera

28 Gru 2014 15:45 1371 15
  • Poziom 6  
    Witam posiadam amplituner sony str de875 oraz subwoofer magnat alpha 30A, probowalem na kazdy sposob podlaczyc ale nie potrafie lub trzeba cos w ustawieniach zmienic, jestem w tym zielony. Ktos pomoze?
  • Poziom 39  
    Musisz go podłączyć kable cinch-cinch z subwoofer out w amplitunerze po line in w subwooferze.
  • Poziom 43  
    omrzy napisał:
    probowalem na kazdy sposob podlaczyc

    W Sonym masz wyjście opisane "AUDIO ON SUBWOOFER" łączysz je z Magnatem gdzie masz wejście opisane jako "Line IN".
    Czy takie połączenie nie działa ?
  • Poziom 6  
    A w subwoferze sa tylko podpiecie na l i r i o co z tym chodzi? Wlasnie chyba przed chwila cos rozwalilem bo zmienilem chyba napiecie i cos walnelo i sie nie swieci kontrolka :/
  • Poziom 43  
    omrzy napisał:
    cos rozwalilem bo zmienilem chyba napiecie i cos walnelo

    Czy są bezpieczniki na zewnątrz ?
    Jak tak to sprawdź je.
  • Poziom 39  
    Napięciem to się nie baw, przestaw na 230 i zostaw, tylko teraz to sprawdź bezpieczniki.

    Podłączasz się w subie pod L lub R nie ma różnicy, subwoofer włącz na on, w ampli też włącz subwoofer, podaj sygnał 5.1 do amplitunera i sprawdź czy działa.
  • Poziom 39  
    Jak nie ma na wierzchu to musisz zdjąć tylny panel.
  • Poziom 6  
    Druciki w bezpiecznikach nie wygladaja na przerwane :/ znalazlem 2 bezpieczniki, chyba ze 3 gdzies sie schowal jeszcze
  • Poziom 6  
    Okej, subwoofer na 100% dziala, w drugim amplitunerze. Jednak w tym podlaczam, kombinuje i nic. Ktos ma jakis pomysl jeszcze? 6.1 decoding mam na [on]
  • Poziom 39  
    A czy subwoofer jest włączony w ustawieniach głośników?
    Kolumny frontowe przestaw z Large na Small, i co najważniejsze podaj do amplitunera dźwięk 5.1 .
  • Poziom 6  
    A gdzie przestawie te kolumny z large, na small, tego jeszcze nie znalazlem w ustawieniach
  • Poziom 6  
    Jakby to bylo takie latwe, to bym to znalazl. Ale wydaje mi sie, ze tutaj takiej opcji nie ma
  • Pomocny post
    Poziom 39  
    A czy podajesz do amplitunera sygnał 5.1?
  • Poziom 6  
    Tak podaje, udalo sie!! Uhh, opcje sa schowane pod mode, i trzeba w zapierdalac strzalka, w sumie na odpitol sie robilem i wyskoczylo mi. Dziekuje za pomoc :)