Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wycieraczki Peugeot Partner 1 2HDI 2002

rzac 29 Dec 2014 19:38 969 4
    rzac
    Level 2  
    Witam . Mam mały problem z wycieraczkami przednimi w Peugeot Partner 1 2HDI 2002r . Może wszystko od początku. Padały deszcze ostatnio i złapał mróz , oczywiście skrobanie szyb itd. , działały . Nastepnego dnia wybrałem się w podroz 250km w połowie drogi przestały . Nastepnego dnia to samo tylko ze było słychać sterownik , następny dzień silniczek ( dolałem wcześniej spryskiwacza zimowego , z połowe ale zamarzło, nie słychać pompy) . Co można na to poradzić
    stanislaw1954
    Level 43  
    rzac wrote:
    dolałem wcześniej spryskiwacza zimowego , z połowe ale zamarzło, nie słychać pompy) . Co można na to poradzić

Poczekać, aż odtaje, a może to się odbyć jak dobrze rozgrzejesz silnik i podjedziesz na parking, względnie jak postawisz samochód na kilka godzin w ciepłym miejscu.
    rzac wrote:
    Mam mały problem z wycieraczkami przednimi, ... działały . Nastepnego dnia wybrałem się w podroz 250km w połowie drogi przestały
    Sprawdzić, czy dochodzi napięcie do silnika wycieraczek. Sprawdzić, czy mechanizm wycieraczek jest sprawny mechanicznie...może coś się rozłączyło?
    jurekk55
    Level 36  
    rzac wrote:
    Co można na to poradzić

Rozebrać podszybie , usunąć lód , udrożnić odpływy.
    rzac
    Level 2  
    Dzięki jutro będę z tym walczył. Dam znac co wyszło
    rzac
    Level 2  
    Witam
    Więc zdjełem podszybie i ukazała mi się poluzowana śruba od silniczka, dokręciłem i wszystko jest ok.
    DZIEKUJE I CZAPKI Z GŁÓW DLA PANÓW że nie kazali od razu coś tam wymieniać jak nasi anty mechanicy SZAMANI.
    JESZCZE RAZ DZIĘKUJE