Witam,
Kupiłam używany komp z takimi parametrami :
i monitor:
Przy pierwszym podłączeniu było ok i mogłam (jestem raczej pewna),ustawić rozdzielczość taką jaką ma monitor.
Komputer został następnie do telewizora by sprawdzić czy ten będzie działał jako monitor. Działał (uwaga - po włączeniu instalował aktualizacje z wcześniejszych uruchomień).
Po ponownie przyłączeniu do monitora "zwariował". Rozjechały się sterowniki na pewno karty graficznej, przeglądarka mozilla.
Przywracałam system - nic nie dało. Powgrywane zostało kilka wersji sterowników, ale nie można już nastawić do rozdz. 2560 x 1440. Przy kolejnym sterowniku to max 1920x...
Pytanie czy złe sterowniki ? Czy mogłam przez to przełączanie coś popsuć ?
Na stronie nvidi nie ma typowego sterownika do tej karty (NVIDIA Quadro FX3450/4000SDI)
Są tylko do Quadro 3400/4000
Skąd mogę wziąć odpowiednie sterowniki? Czy ta karta graficzna może obsługiwać taką rozdzielczość (gdzie to sprawdzić) ?
Kupiłam używany komp z takimi parametrami :
Quote:Komputer DELL Precision 390
Obudowa TOWER
Procesor
Intel Core2Duo 6600 2x 2.4GHz
Pamięć RAM
4GB DDR2
Dysk HDD-
160GB SATA
możliwość podłączenia drugiego dysku
- ZMIANA 160GB na NOWY 500GB - 180zł
- dokupienie drugiego dysku Nowy 1TB - 249zł
+ COA
+ SYSTEM
Windows 7 Professional 64bit PL
Info o licencji
Tak, na fakturze
Napęd
DVD/RW
FDD
Czytnik kart
Brak
Zasilacz
Oryginalny
Grafika
NVIDIA Quadro FX3450/4000SDI
i monitor:
Quote:Przekątna ekranu [cal]: 27
Rozdzielczość: 2560 x 1440
Podstawowe złącza: Cyfrowe (DVI-D Dual Link), Cyfrowe (DisplayPort), Cyfrowe (HDMI)
Przy pierwszym podłączeniu było ok i mogłam (jestem raczej pewna),ustawić rozdzielczość taką jaką ma monitor.
Komputer został następnie do telewizora by sprawdzić czy ten będzie działał jako monitor. Działał (uwaga - po włączeniu instalował aktualizacje z wcześniejszych uruchomień).
Po ponownie przyłączeniu do monitora "zwariował". Rozjechały się sterowniki na pewno karty graficznej, przeglądarka mozilla.
Przywracałam system - nic nie dało. Powgrywane zostało kilka wersji sterowników, ale nie można już nastawić do rozdz. 2560 x 1440. Przy kolejnym sterowniku to max 1920x...
Pytanie czy złe sterowniki ? Czy mogłam przez to przełączanie coś popsuć ?
Na stronie nvidi nie ma typowego sterownika do tej karty (NVIDIA Quadro FX3450/4000SDI)
Są tylko do Quadro 3400/4000
Skąd mogę wziąć odpowiednie sterowniki? Czy ta karta graficzna może obsługiwać taką rozdzielczość (gdzie to sprawdzić) ?