Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bcs1604he-t - Brak podglądu z kamer.

broda79 31 Dec 2014 09:13 1116 12
Optex
  • #1
    broda79
    Level 16  
    Witam. Ostatnio "odziedziczyłem" opiekę informtyczną w firmie po moim koledze. Wczoraj okazało się także że "kolega" także zajmował się monitoringiem w firmie. Przy okazji zbiegło się to z awarią rzeczonego rejstratora.
    Usterka objawia się tym że obraz z kamer jest czarny, na czarno się nagrywa. Co więcej podpiętych było 8 kamer, a rejestrator widzi 16 i nagrywa czarny obraz z 16 kamer.
    Czy ktoś już spotkał już podobny problem i czy istnieje łatwe rozwiązanie tej usterki. Zanaczam że słabo się znam na elektronice.
  • Optex
  • #2
    mikan4
    Level 26  
    Sprawdź zasilacz od kamer :) Zacznij od tego.
  • Optex
  • #3
    broda79
    Level 16  
    Sprawdziłem, na pusto też widzi kamery.
  • #4
    mikan4
    Level 26  
    Co to znaczy na pusto?? Tego nie rozumiem...
  • #5
    broda79
    Level 16  
    Na pusto, to znaczy że kamery są odłączone od rejestratora.
  • #6
    mikan4
    Level 26  
    Heh, zakręciłeś, czyli co, jak odepniesz kamerę to masz okno czarne (tak ma być, w CCTV analogowej), a jak masz podpiętą kamerę też jest tak samo? (jeśli tak, to sprawdź zasilanie od kamer, sprawdź okablowanie, raczej wątpliwe że nagle uległą uszkodzeniu połowa kamer) :)
  • #7
    broda79
    Level 16  
    Tylko dlaczego rejstrator wyświetla że wszystkie kamery są podłączone? Po sylwku podłączę kamery w innym obiekcie. Zobaczymy
  • #9
    broda79
    Level 16  
    Problem został przeze mnie rozwiązny. Wyciągnąłem baterię od biosu, i rejstrator ożył.
    Dzięki za zaintresowanie. Temat do zamknięcia.
  • #10
    diseasekowalski
    Level 35  
    broda79 wrote:
    Wyciągnąłem baterię od biosu, i rejstrator ożył.


    Od jakiego biosu?
    I czy założyłeś nową czy chodzi tylko bez baterii (w tajemniczym miejscu)?
  • #11
    broda79
    Level 16  
    wyjąłem ją w zeszłym tyg. A że nie miałem czasu się dalej rejstratorem zajmować to go zostwiłem do dziś. Dziś włożyłem ją spowrotem do urządzenia i myk działa. Nawet nie wiedziałem że rejstratory mają baterie do podtrzymania firmware
  • #12
    diseasekowalski
    Level 35  
    broda79 wrote:
    Nawet nie wiedziałem że rejstratory mają baterie do podtrzymania firmware


    Nie mają. Wymyślasz.
    To jest bateria do podtrzymania RTC (i MOOOOOŻE niektórych istotnych dla Twojego problemu ustawień) ale napewno nie firmware i nie bios.
  • #13
    broda79
    Level 16  
    Chłopie, nie wiem co mu pomogło. Faktem jest że po wyjęciu baterii sprzęt zadziałał. Oskarżanie człowieka który się nie zna na sprzęcie o wymysły, tylko w Polsce takie rzeczy.