Witam! Trzy dni temu kupiłem swój pierwszy sprzęt z nadgryzionym jabłkiem z tyłu
. Teraz chciałbym uzupełnić nieco swoją wiedzę o nim. Myślę, że dowiem się tego czego chcę od użytkowników, którzy mieli więcej do czynienia z produktami Apple.
1. Jailbreak - Fabrycznie wgrany był tam iOS7, ale poprzedni właściciel zaktualizował go do iOS8.1.2, więc:
- Czy warto jailbreakować?
- Czy ryzyko uszkodzenia telefonu jest bardzo wysokie?
- Czy trudno się to robi dla użytkownika który miał do czynienia ze zmianą oprogramowania Androida?
- Czy nie będę miał później problemów z aktualizacją, podłączeniem do komputera, działaniem iOS?
2. Nie podoba mi się nowy "płaski" i "gradientowy" interfejs systemu.
- Czy można to zmienić na piękny wygląd iOS6 bez downgradowania, ponieważ iOS8 ma wiele przydatnych funkcji, z których nie chcę rezygnować dla ładniejszego wyglądu systemu?
3. Czy polecacie jakieś fajne "gadżety" do tego telefonu?
- Jakieś konkretne stacje dokujące, ciekawe etui i urozmaicenia do niego?
Na tę chwilę to wszystko, ale na pewno będę mieć jeszcze jakieś pytania, więc będę pisać w postach.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy iUrządzeń i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku

1. Jailbreak - Fabrycznie wgrany był tam iOS7, ale poprzedni właściciel zaktualizował go do iOS8.1.2, więc:
- Czy warto jailbreakować?
- Czy ryzyko uszkodzenia telefonu jest bardzo wysokie?
- Czy trudno się to robi dla użytkownika który miał do czynienia ze zmianą oprogramowania Androida?
- Czy nie będę miał później problemów z aktualizacją, podłączeniem do komputera, działaniem iOS?
2. Nie podoba mi się nowy "płaski" i "gradientowy" interfejs systemu.
- Czy można to zmienić na piękny wygląd iOS6 bez downgradowania, ponieważ iOS8 ma wiele przydatnych funkcji, z których nie chcę rezygnować dla ładniejszego wyglądu systemu?
3. Czy polecacie jakieś fajne "gadżety" do tego telefonu?
- Jakieś konkretne stacje dokujące, ciekawe etui i urozmaicenia do niego?
Na tę chwilę to wszystko, ale na pewno będę mieć jeszcze jakieś pytania, więc będę pisać w postach.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy iUrządzeń i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku