Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia Lumia 800 - nie włącza się, tylko wibracje

msialk 01 Sty 2015 15:41 2691 2
  • #1 01 Sty 2015 15:41
    msialk
    Poziom 2  

    Mam problem z moją Nokią Lumią 800. Tak jak w temacie tego wątku nie włącza się. Po podłączeniu do kontaktu następuje pojedyncza wibracja i nic więcej. Ekran jest ciągle czarny. Podłączenie przez kilka godzin też nic nie daje. Po podłączeniu do komputera przez kabel USB komputer wydaje charakterystyczny dźwięk podłączania nowego urządzenia, telefon wibruje, ale nic się nie pojawia na jego ekranie. Po chwili (około 5-10 sekund) słychać dźwięk odłączania urządzenia od komputera, a za moment znów komórka podłącza się do komputera i znów wibruje. I tak w kółko ciągle słychać podłączenie, wibrację i samoistne odłączenie. Podczas podłączania przez USB pojawia się również w sekcji Devices and Printers w panelu sterowania nowe urządzenie Nokia Dload.
    Próbowałem soft resetu, podłączania komórki z wciśniętym klawiszem power, z wciśniętą kamerą albo z wciśniętym volume+. Za każdym razem bezskutecznie, ekran pozostaje czarny, występują jedynie wibracje.
    Proszę o pomoc i pomysły, co można z tym zrobić.

    3 2
  • #2 01 Sty 2015 16:18
    Zaworek
    Poziom 21  

    Wykonaj na początek recovery przez NCS (wszystko co potrzeba znajdziesz w sieci).

    0
  • #3 02 Sty 2015 11:31
    msialk
    Poziom 2  

    NCS nie rozpoznaje telefonu niestety. Mam komunikat Not supported device.

    0