Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jiayu G3S-T - Jak sprawdzić czy to wyświetlacz

fido 01 Jan 2015 19:11 1335 8
    fido
    Level 26  
    Witam
    Koledzy stało się coś niedobrego z moim G3ST mianowicie nagle ekran zrobił się czarny działa tylko podświetlenie, czy może to być uszkodzony wyświetlacz czy coś innego. Działał bez problemu a po kilku jak chciałem zobaczyć kto dzwonił to włączyłem przycisk włączenia i tak już zostało. Telefon się włącza ale tylko czarny ekran z podświetleniem. Nie wiem czy reklamować u chińczyka czy samemu coś robić bo nie wiem czy jak wyśle czy dostane go z powrotem. Telefon jest sprawny bo mam w nim dwie karty sim i jak zadzwonię na jedną to można odebrać i rozmawiać.
    Z góry dzięki za pomoc.
    fido
    Level 26  
    Tak i to nie jeden raz cały czas to samo. Jak się włącza to na wyświetlaczu widać nie wiem jak to opisać tak jakby pasek ( droga mleczna) zbudowany z bardzo maleńkich pikseli koloru zielonego może jak mi się uda to zdjęcie zrobię.
    speedy9
    Helpful for users
    Jeśli nie pojawia się nawet logo startowe, to faktycznie wygląda na sprzęt. Pozostaje wysyłka do Chin jeśli jeszcze masz gwarancję. Kiedyś coś reklamowałem i nie było problemu. Odpukać, mój Jiayu działa póki co poprawnie. Już jest po gwarancji 13 miesięcy go mam.
    fido
    Level 26  
    Nie ma nic nawet logo. Nie wiem ile gwarancji powinny być bo ja mam swojego ok 17 miesięcy. Ile w twoim przypadku trwała na prawa u chińczyków. Ja się trochę boję wysyłać bo nie wiem czy się sam nie przyczyniłem do uszkodzenie bo miałem go w kieszeni od północy działał a później odpalałem fajerwerki i nie wiem czy przy kucaniu coś z nim nie zrobiłem bo jak chciałem ok 1:00 zobaczyć kto dzwonił to już tylko podświetlenie zadziałało, dlatego nie wiem czy chińczyk nie powie że coś nie tak i będę musiał płacić jakąś wysoką cenę a jak się nie zgodzę to będzie po telefonie, a mój angielski nie jest jakiś perfekcyjny żeby się kłócić a nie ukrywam że na czasie też mi zależy. Zastanawiam się nad wymiana samemu wyświetlacza. Jest serwis w Polsce ale nie uznają gwarancji z Chin.
    fido
    Level 26  
    No to nie ma sensu muszę sobie sam kupić wyświetlacz już znalazłem w chinach za 42$ ale chyba nie warto bo w serwisie w Polsce mi powiedzieli 115zł plus koszt wymiany 99zł trochę dużo ale nie jestem pewien czy bawić się samemu, niejeden wyświetlacz już przełożyłem ale zawsze stres czy dotyk przetrzyma. Serwis daje 6m gwarancji i załatwi to w 5-7 dni więc muszę się zastanowić.
    Bajo80
    Level 2  
    Również jestem użytkownikiem JIAYU G3T - mam ten sam problem - aktywne podświetlenie - rozwiązaniem jest postukanie w górną część ekranu przy wyłączonym podświetlaniu i dłuższe przytrzymanie przycisku ON. Po kilku takich zabiegach powinien zadziałać.
    fido
    Level 26  
    Szkoda że kolega wcześniej nie dał znać u mnie został wymieniony wyświetlacz i mam nadzieję że będzie wszystko ok. jak na razie działa.