Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Saeco Incanto- brak napędu bloku zaparzacza

cnota 01 Sty 2015 19:24 1611 7
  • #1 01 Sty 2015 19:24
    cnota
    Poziom 11  

    Witam , nie działa mi napęd bloku zaparzacza w incanto , słychać silnik ale nie obraca zębatkami .Zdaję sobie sprawę z tego ,że muszę wymienić zębatki jednak potrzebuję podpowiedzi jak się do nich dostać i jak podczas wymiany je ustawić ??

    0 7
  • #2 08 Kwi 2015 13:23
    Darg 999
    Poziom 2  

    Witam , ciekawy jestem , czy ustawiłeś koła zębate. Jeżeli tak, to proszę o podzielenie się informacją jak te koła ustawić ? Ja tylko na kole zaważyłem znak , natomiast na obudowie nie znalazłem znaku. Proszę o pomoc ekspres leży na stole w kuchni a nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.
    Również proszę o pomoc wszystkich forumowiczów!

    0
  • #3 08 Kwi 2015 22:01
    cnota
    Poziom 11  

    Znaczek na oś koła sąsiedniego - po włączeniu ekspres sam ustawi się

    0
  • #4 10 Kwi 2015 16:39
    Darg 999
    Poziom 2  

    Ustawiłem znak koła na oś koła małego. niestety otrzymuję komunikat ,,Jed.centr.zablokow.",włożyłem jednostkę centralną od innego expresu , ale komunikat się powtarza.Zablokowałem te 3 czujniki i bez jednostki centralnej włączyłem ,, test samoczynny" komunikat jest niezmienny ,,Jed.centr.zablokow".
    Jak włożyłem jednostkę centralną ,zablokowałem czujniki od drzwiczek i od pojemnika na fusy włączyłem "test samoczynny"zał warzyłem , że tłok w jednostce centralnej nie podnosi się do pełnej wysokości aby odcisnąć kawę , powraca przed górnym punktem.
    Proszę o sugestię jak można rozwiązać ten problem.
    Pozdrawiam

    0
  • #5 11 Kwi 2015 07:34
    cnota
    Poziom 11  

    Miałem taki przypadek i niestety była to elektronika - u mnie silnik za wolno się kręcił ,blok za wolno się poruszał a elektronika sygnalizowała zacięcie jedn. centralnej

    0
  • #6 15 Kwi 2015 17:22
    Darg 999
    Poziom 2  

    Dziękuje za odpowiedz , wydaje mi się że silnik dosyć energicznie kręci / porównuję to z moim expresem Saeco Giro Plus /. Ustawie jeszcze raz koła ,może popełniłem jakiś błąd. Jeżeli to nie pomoże poddam się i oddam bratu uszkodzony.
    Awaria wydawała mi się prosta do usunięcia , ponieważ przy robieniu kawy expres się zablokował po odblokowaniu jednostki centralnej załwarzyłem że plastikowa dźwigienka czujnika obecności jednostki centralnej jest ułamana.Czujnik wymieniłem niestety komunikat z ,,brak jednostki centralnej " zmienił się na ,,jednostka centralna zablokowana" no i ustawiałem te koła niestety bez rezultatu.
    Pozdrawiam

    0
  • #7 15 Kwi 2015 20:26
    cnota
    Poziom 11  

    Jeżeli z młynkiem ceramicznym - chętnie odkupie na śrubki

    0
  • #8 16 Kwi 2015 21:40
    Darg 999
    Poziom 2  

    Expres nie jest mój , zaproponuję Bratu , ale dopiero po ponownej próbie ustawienia kół ,nie wcześniej jak w poniedziałek /brak czasu /

    0