Witam,
Przed rejestracją, czytałem tematy, wykonałem zalecane czyszczenie okolic pompy ale to pomogło tylko trochę.
Przed czyszczeniem pralka nie wirowała.
Nie chciała rozpocząć cyklu prania.
Po sprawdzeniu drożności węża spustowego (za pomocą przewodu elektrycznego), wymontowaniu i przeczyszczeniu gumowego elementu z kulą pomiędzy bębnem a pompą (znalazłem 1gr) jest lepiej.
Pralka rusza przechodzi cały cykl prania, odpompowuje wodę, słychać jakieś stuknięcia ale bęben nie rusza do wirowania.
Jak ustawiam wirowanie to pralka odpompowuje wodę słychać jakieś stuknięcia ale bęben nie kręci.
Przycisk "zatrzymanie wirowania" oczywiście jest wyłączony.
Nie ruszałem jeszcze hydrostatu.
Czytałem, że po dmuchnięciu w niego ma stuknąć.
Jak ewentulanie go przeczyścić?
Czy oprócz hydrostatu jest jeszcze coś do sprawdzenia?
Znajomy jest elktronikiem kiedyś naprawiał telewizory więc jakieś moduły może sprawdzić. Kwestia co wyjąć i mu zanieść?
Z góry dziękuję za pomoc.
Przed rejestracją, czytałem tematy, wykonałem zalecane czyszczenie okolic pompy ale to pomogło tylko trochę.
Przed czyszczeniem pralka nie wirowała.
Nie chciała rozpocząć cyklu prania.
Po sprawdzeniu drożności węża spustowego (za pomocą przewodu elektrycznego), wymontowaniu i przeczyszczeniu gumowego elementu z kulą pomiędzy bębnem a pompą (znalazłem 1gr) jest lepiej.
Pralka rusza przechodzi cały cykl prania, odpompowuje wodę, słychać jakieś stuknięcia ale bęben nie rusza do wirowania.
Jak ustawiam wirowanie to pralka odpompowuje wodę słychać jakieś stuknięcia ale bęben nie kręci.
Przycisk "zatrzymanie wirowania" oczywiście jest wyłączony.
Nie ruszałem jeszcze hydrostatu.
Czytałem, że po dmuchnięciu w niego ma stuknąć.
Jak ewentulanie go przeczyścić?
Czy oprócz hydrostatu jest jeszcze coś do sprawdzenia?
Znajomy jest elktronikiem kiedyś naprawiał telewizory więc jakieś moduły może sprawdzić. Kwestia co wyjąć i mu zanieść?
Z góry dziękuję za pomoc.