Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
SterControl
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP 655, Qualcomm Atheros AR9485 802.11b/g/n WiFi Adapter - sterownik pod Win 7

Patt96 03 Sty 2015 00:01 2916 14
  • #1 03 Sty 2015 00:01
    Patt96
    Poziom 6  

    Witam!
    Mam problem ze sterownikiem karty sieciowej. W menadżerze urządzeń, przy Qualcomm Atheros AR9485 802.11b/g/n WiFi Adapter pojawia się żółty trójkąt. Nie mogę go aktualizować online, gdyż nie mam przez to połączenia z internetem. Gdy wejdę w szczegóły sterownika, widzę dwa. Pierwszy athrx.sys, z którym (wydaje mi się) jest wszystko w porządku, zaś przy drugim vwifibus.sys pokazuje się, iż jest niepodpisany cyfrowo. Zainstalowałam wszystkie sterowniki ze strony HP. Dodam, że posiadam Windows 7 Professional
    Bardzo proszę o pomoc! Sprawa naprawdę pilna i ważna.

    0 14
  • SterControl
  • #2 03 Sty 2015 00:18
    sosarek

    Poziom 43  

    Na stronach sterowniki są do innych kart...
    Podaj wersję systemu (32/64bit).
    Podaj identyfikatory Urządzenia https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html

    0
  • #3 03 Sty 2015 00:28
    Patt96
    Poziom 6  

    wersja 64bit
    identyfikatory:
    PC\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1838103&REV_01
    PC\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1838103C
    PC\VEN_168C&DEV_0032&CC_028000
    PC\VEN_168C&DEV_0032&CC_0280

    0
  • SterControl
  • #4 03 Sty 2015 00:36
    sosarek

    Poziom 43  

    Zobacz te sterowniki:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDo...dlc=en&lc=en&os=4063&product=5275376&sw_lang=

    Dodano po 1 [minuty]:

    Lub te:
    https://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=60&system=5

    0
  • #5 03 Sty 2015 00:51
    Patt96
    Poziom 6  

    pierwsze sterowniki niestety nic nie zmieniły, natomiast gdy chciałam zaktualizować drugimi, pokazuje, że oprogramowanie jest zaktualizowane. oczywiście, żółty trójkącik nadal jest i połączenia z internetem brak

    0
  • #7 03 Sty 2015 11:07
    Patt96
    Poziom 6  

    trójkącik znika na 2 sekundy, po czym znowu się pojawia...:(
    bardzo proszę o pomoc

    0
  • #8 03 Sty 2015 11:12
    sosarek

    Poziom 43  

    Odinstaluj wszystkie sterowniki do karty sieci bezprzewodowej, po czym wykonaj restart i wtedy spróbuj zainstalować ją ponownie. Masz możliwość podłączenia laptopa do routera za pomocą kabla?

    0
  • #9 03 Sty 2015 11:41
    Patt96
    Poziom 6  

    zainstalowałam ponownie dwa sterowniki i nadal nic... a co zrobić, jeśli uda mi się podłączyć?

    0
  • #10 03 Sty 2015 11:43
    sosarek

    Poziom 43  

    Jeśli uda Ci się podłączyć kablem możesz spróbować to o czym pisałaś na początku - czyli Aktualizacja sterownika online.

    0
  • #11 03 Sty 2015 11:50
    Patt96
    Poziom 6  

    No tak, choć nie sądzę, żeby to się udało, gdyż tak ja pisałam, nadal przy próbie wyszukania nawet na moim komputerze pokazuję się komunikat: "System Windows ustalił, że oprogramowanie sterownika da tego urządzenia jest aktualne", ale oczywiście spróbuję, o ile mój brat udostępni mi kabel ;)

    0
  • #12 03 Sty 2015 14:35
    sosarek

    Poziom 43  

    Możesz odinstalować ponownie sterownik oraz oprogramowanie, restart i próbować ze starszymi wersjami sterownika:
    http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/support/downloads/TC00190600I.exe
    http://support1.toshiba-tro.de/tools/updates/atheros-wlan/atheros-wlan-win7-9201130.zip

    0
  Szukaj w 5mln produktów