Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hertz ES 250 pomóżcie zaprojektowac subwoofer

keeperek 11 May 2005 09:42 1326 3
    keeperek
    Level 11  
    Witam.

Planuje budowe subwoofera do samochodu na głośniku Hertz Es 250. Autko małe (Matiz).

WinISD wywalił mi obudowe 41 L, 30Hz,
    BR o średnicy 7 cm i długosci 25cm
    lub 2XBR 5cm średnica i dlugosc 25cm

Czy ta obudowa sie nadaje? Można by ją troche zmniejszyć? bo niestety bagażnik malutki.. jakie wtedy dać BR?

Od razu mówie że użyłem "szujaj" i nie znalazłem tam stanowczej odpowiedzi.

Bardzo prosze o podzielenie sie wiedzą, szczególnie tych któryz mieli do czynienia z tym głośnikiem.
    PS. Myślałem też nad JBL GT 10 ale on potrzebuje ok 50L wg. producenta.
    tony_tr
    Level 22  
    Witam, mam ten głośnik w domu. Zrobiłem mu obudowe 39l, BR śr 8 cm i długość 20 cm. Wydaje mi się że nie ma potrzeby dawać 25 cm, zejdzie wystarczająco nisko. Wpisz Hertz es 250 w szukaj, troszke o nim tu pisali.
    Pozdrawiam
    keeperek
    Level 11  
    dzieki, wlasnie zrobilem obudowe 40 litrow. jak dorwe glosnik to napisze jak to gra.. Najgorzej ze na allegro ten glosnik podrozał.. wie ktos gdzie mozna go zdobyc za mniej niz 400 zł? albo zaproponujcie jakis inny dobry i nieco tańszy głośnik ktory by pasowal do tej obudowy (BR jescze nie robilem wiec moge go zmienic)
    gizmol
    Level 11  
    Ja mam w moim matizie glosniczek 20cm alpharda o symbolu: SW-803Z jest on w obudowie zamknietej okolo 20L (wiec malutkie to jest) zasilane wzmakiem 1x300 RMS i gra naprawde przyjemnie, polecam taka konstrukcje ze wzgledu na duza wytrzymalosc glosnika przy zamknietej obudowie jak i male wymiary skrzyni :)