Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Boxer 2.2 HDI 100 KM - ustawianie rozrządu

bumer3 08 Jan 2015 17:31 13665 8
    bumer3
    Level 10  
    Witam. Czy ktoś wie kiedy ustawiając rozrząd w boxerze 2.2 hdi 2009 trzeba ustawic 4. tłok na GMP? bo miałem ustawiony według 1 tłoka na GMP i silnik się nie odzywa. czujnik polozenia wałkow rozrządu jest na 4 tłoku. wygląda na to że rozrząd jest przestawiony o 180 stopni.. proszę o szybką odpowiedź.
    bumer3
    Level 10  
    chodzi o to że nie ma tam dojścia do tego miejsca na kole zamachowym. wiec ustawiac na 1 czy 4 garze GMP?
    coperfild
    Level 35  
    Zdejmij pokrywę zaworów i zobacz które zawory masz zamknięte , nie zawsze blokada wypada w GMP .
    bumer3
    Level 10  
    czwarty byl w fazie wydechu. ale już okej. we francuzach liczy się pierwszy tlok od prawej strony. po prostu musze przestawić rozrząd o 180 stopni i będzie okej. :)
    Anonymous
    Anonymous  
    bumer3
    Level 10  
    nie musisz mnie podstaw uczyć. normalnie sie ustawia pierwszy tłok na GMP ale tutaj we "francuzach" ustawia sie czwarty tłok w pozycji GMP. chyba nie musze mówić że GMP jest przy zamkniętych zaworach czyli podczas suwu pracy. generalnie chodziło od to że złożyłem auto konkretnie rozrząd ustawiając pierwszy tłok na GMP a tutaj zadalem takie pytanie chcąc się upewnić ze powinno sie ustawic w tym konkretnie silniku czwarty tłok a nie pierwszy czyli mówiąc krótko przestawić wał o 180 stopni wtedy czwarty tłok będzie w suwie pracy. pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous