Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ZTE blade 3 - Brak ekranu blokady. nie mozna odebrać po

Danek141 09 Sty 2015 17:35 669 2
  • #1 09 Sty 2015 17:35
    Danek141
    Poziom 2  

    Witam!

    Podczas próby wgrania Cyanomod 11 do mojego ZTE Blade 3 prawdopodobnie przypadkowo w recovery zmieniłem ustawienia w telefonie.Skutek jest taki,że telefon uruchamia się od razu na aplikacjach bez ekranu blokady i nie mam możliwości odebrania telefonu,w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni,nie słychać dzwonka tylko pojawia się migająca zielona dioda informująca przez sms,że ktoś do mnie dzwonił.Próbowałem wrócić do ustawień tel.do stanu z przed awarii przez recovery,wgrywając na kartę pamięci pobrany ze strony ZTE plik update.Po wejściu do recovery robiłem wszystko po kolei,install zip from scard>choose zip from scard,wipy poczyszczone i nic nie pomaga. Jeżeli ktoś może mi pomóc i dostępnym dla mnie językiem opisze co robię nie tak,lub w którym miejscu recovery przywrócić utraconą funkcję,będę bardzo wdzięczny.

    0 2
  • #2 09 Sty 2015 21:12
    filipkrawczyk110
    Poziom 9  

    Robiles hard reset? Jak on nie pomoze to wgraj byle jaki inny system i zobacz wtedy. A najlepiej wroc do poczatkowego. Jezeli problem ustapi i jezeli chcesz to sprobuj od nowa wgrac wymarzony system :)

    0
  • #3 09 Sty 2015 21:36
    Danek141
    Poziom 2  

    Tak robiłem,próbowałem wgrać oryginalnego stocka,każda próba kończy się komunikatem,"installation aborted",może robię coś nie tak, i w tym jest problem.Gdybym wiedział krok po kroku co robić,moze nie popełniałbym błędów.Moja wiedza ogranicza się do tego co wyczytałem na forach.Telefon po za tym tylko problemem, funkcjonuje normalnie,ja mogę do kogoś normalnie zadzwonić,wszystkie aplikacje działają bez zarzutu.

    0