Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brother MFC-J5910DW - Urządzenie nie drukuje w czerni

crow0 09 Sty 2015 20:28 1998 2
  • #1 09 Sty 2015 20:28
    crow0
    Poziom 2  

    Witam, niedawno zakupiłem komplet zamienników z Black Pointa do urządzenia Brother MFC-J5910DW. Nie drukowałem na tej maszynie kilka miesięcy, startowe kartridże były już puste, czas więc było kupić nowe pojemniki. Używałem jej od nowości niezbyt wiele, więc startówki o dziwo mi wystarczały. Dziś zainstalowałem zamienniki, które urządzenie zaakceptowało bez problemu i wykrywa wszystkie 4 kolory w pełni. Gdy przychodzi jednak co do czego, kolor czarny nie jest nanoszony, a pomijany. Strona zapełniona czarnym tekstem nie zadrukukowuje się (pozostaje biała strona). Czyszczenie głowicy nic nie daje. Czarny nie jest nanoszony ani na stronę testową, ani na tę wysłaną z komputera, czy bezpośrednio z pendrive'a podpiętego do urządzenia. Kserowanie bezpośrednio na urządzeniu też nic nie wnosi. Wszystkie pozostałe kolory są poprawnie nanoszone. Czy może to być wina niesprawnego kardridża? Zamierzam kupić jutro jeszcze jeden kartridż by wykluczyć ten element.

    Proszę o pomoc.

  • #2 09 Sty 2015 20:53
    patdyk231231
    Poziom 9  

    Witam!
    Miałem identyczny problem z Brother DCP-J315W, po wymianie na zamienniki i przerwie około 4 dni nie drukowało na czarno, jedno czyszczenie nie pomogło, drugie też nie ale wyjąłem tusze włożyłem jeszcze raz i czyściłem do skutku, musiało coś przyschnąć. Warto spróbować kilka razy czyścić z poziomu urządzenia. Ps. nie otwierałem drukarki i nie czyściłem głowicy bo pewnie nie poradziłbym sobie z tym, ale po którymś kolejnym czyszczeniu pomogło. Za jakiś czas nie nanosiło któregoś koloru i dopiero po kilku próbach czyszczenia zaczęło normalnie drukować.

  • #3 09 Sty 2015 22:38
    crow0
    Poziom 2  

    Kilka razy oczywiście już czyściłem kreatorem głowicę. To jednak nie pomogło. Spróbuję jutro jeszcze kilka razy. W między czasie jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły zachęcam do dzielenia się nimi.

    EDIT: W końcu po chyba 30 do 40 czyszczeniach udało się rozwiązać problem. Trochę to zajęło ale było warto.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME