Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HIKVISION DS-7608NI-SE/P/8 - Uruchamianie kamer ip na rejestratorze HIKVISION DS

zelud 10 Jan 2015 00:45 4524 6
Optex
    zelud
    Level 12  
    Witam
    Zakupiłem 5 kamer IP SIGNAL HD-200 i do tego rejestrator HIKVISION DS-7608NI-SE/P/8 robię wszystko jak w instrukcji, lecz rejestrator nie łączy się z kamerą, ponieważ próbuję na razie na jednej, co mogę robić nie tak? Proszę o pomoc.
  • Optex
    faja_kanzas
    Level 19  
    Kolego skoro robisz według instrukcji i jest coś nie tak to może warto zwrócić się do sprzedawcy i dopytać czy testowali te kamery z rejestratorami Hika, podeślij instrukcje to będzie więcej coś podpowiedzieć.
  • Optex
    faja_kanzas
    Level 19  
    a skąd masz ścieżkę protokołu rtsp kamery? dostałeś od dystrybutora? bo ta ścieżka to tylko przykład. Czy sprzedawca potwierdził że to będzie działać? Dodaj kamery po protokole OnVif. Dodając po protokole RTSP masz mniejsze możliwość zarządzania kamerą.
    zelud
    Level 12  
    Skontaktowałem się ze sprzedawcą, ustawienia kamery to OnVif i trzeba ręcznie wpisać protokół 8999.
    Ale nie wiem co się jeszcze dzieje z kamerkami, bo czasami rejestrator nie widzi raz jednej raz drugiej i td. Dodam że cztery są zasilane z portów rejestratora, a jedna ma zasilanie swoje?
    mikan4
    Level 26  
    Hmmm sprawdź jak obciążają sieć te kamery, spotkałem się kiedyś z kamerkami signala, które przy przetworniku 2Mpx, zajmowały pasmo 5Mpx :D Sprawdź MAC-adresy, być może mają identyczne i je wywala.
    zelud
    Level 12  
    Zmieniłem firmware na nowszy, zmniejszyłem rozdzielczość na niższą i wszystko działa dobrze, temat zamknięty.