Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

JIAYU G2F - Wyłącza się kiedy chce

mlodycom1 11 Jan 2015 21:04 1131 3
    mlodycom1
    Level 11  
    Problem rozpoczął się nagle (oczywiście telefonik zaliczył kilka upadków w swojej karierze wraz z pokrowcem ale bezpośrednio po upadku wszystko było ok) tel. po prostu wyłącza się samoczynnie w dowolnym momencie czasami działa kilka godzin a czasami kilka chwil albo od razu po włączeniu a czasami w trakcie włączania, wyłącza się, objawem który zawsze towarzyszy przy wyłączaniu jest dziwne zachowanie ekranu tak jakby przyciemnia się oraz robi się "pikseloza" , jakiś pasek czarny pokazuje się w szerz ekranu i wtedy wyłącza się, zmiana romów nic nie daje :/ aha i przy mocniejszym naciśnięciu na ekran pojawiają się plamki różne takie "fale" ale znikają i ekran wygląda normalnie ....
    wydaje mi się że prawie zawsze wyłącza się jak tylko włączę grę choć i bez włączania gry też ale rzadziej
    Telefon zazwyczaj po nagłym wyłączeniu włącza się normalnie przez przyciśniecie power a czasami trzeba wyciągnąć baterię i włożyć bo power nie reaguje

FILMIK Z USTERKĄ

Proszę powiedzcie mi co może powodować taki problem co może być do wymiany w tym telefonie
    mlodycom1
    Level 11  
    Napiszę co się stało:
    Wysłałem do serwisu Zenphone telefon po 3 tygodniach dostałem wiadomość że do wymiany jest wyświetlacz i ta usługa łącznie z odesłaniem do domu będzie kosztować 249zł no to dobra naprawiajcie telefon miał być wysłany w poniedziałek oczywiście nie został, dopiero w wczoraj dostałem tel. Otworzyłem paczkę wszystko ładnie pięknie włączam telefon zadowolony że wszystko już ok a tu za 2 min tel się wyłącza w ten sam sposób !! rozumiecie !! pajace wymienili dobry wyświetlacz za 249zł i odesłali mi telefon teraz dzwonie do nich a gość zaniemówił yy..... y.......... y.......... dam znać serwisowi i on się z Panem skontaktuje i tak czekam do dziś żadnego kontaktu, zaraz dzwonię do nich. Koniec z wynalazkami chińskimi
    januszsierzega
    Level 11  
    Posiadam taki sam problem z tym telefonem czy udało ci sie rowiazac problem ????

Janusz
    mlodycom1
    Level 11  
    Tak do wymiany płyta główna, w moim przypadku pierwsze określili że to wina wyświetlacza ale po odesłaniu do mnie dalej był ten sam problem tel się wyłączał więc odesłał kolejny raz i wymienili płytę główną - problem znikł.