Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Magnum e-tech 440 - Nie działa przedni modulator ebs.

12 Sty 2015 20:33 816 8
  • Poziom 21  
    Po wstępnej diagnozie czyli wykonaniu testu modulatorów ,sprawdzeniu napięć oraz ciśnienia okazało się ,że w przednim modulatorze brak właściwego napięcia zasilania.Jaltest pokazał wartosć 12V,przy czym modulator nie reagował podczas wykonywania testu.Na tylnych modulatorach napięcie wynosiło powyżej 24V,a ich reakcja na test była wyrażnie słyszalna.Podałem napięcie bez pośrednio z akumulatora aby sprawdzić czy zawór zareaguje i zadziałał podczas testu modulatora.Wynikałoby z tego ,że modulator jest sprawny pod względem elektropneumatycznym .Moja prośba to prośba o schemat ebs bo chciałbym odnależć przerwę w instalacji i nie robić żadnych obejść ,naprawić jak sie należy.Jeśli ktoś z was ma jakieś uwagi lub inne pomysły na naprawę to chętnie poczytam za pomoc z góry dziękuję.
  • Poziom 21  
    Czy to nie jest od premiumki , a może to jest to samo co w e-tech?
  • Pomocny post
    Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 15  
    Poprowadzić nowe przewody osobno, poza wiązką. Od wtyczki do modulatora. A będziesz szczęśliwy))).
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Taaa druciarstwo górą, potem elektronik z prawdziwego zdarzenia będzie takie pajeczarstwo usuwał.
  • Poziom 15  
    serwisantscani1 napisał:
    Taaa druciarstwo górą, potem elektronik z prawdziwego zdarzenia będzie takie pajeczarstwo usuwał.

    Miałem na myśli żeby sprawdzić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    Powodem tej sytuacji jest Przewody.
  • Specjalista - Samochody Ciężarowe
    Testowo poprowadzić takie przewody to jak najbardziej dobry pomysł. Ale tylko po to by na 100% być pewnym, że wiązka szwankuje. Jeśli okaże się, że to faktycznie wiązka to prucie peszli na całej długości i naprawa uszkodzonych przewodów.
  • Poziom 21  
    Niestety jednak to chyba wina sterownika,po sprawdzeniu przewodu na przejście okazało się ,że przewód jest ok.Sterownik nie wysyła napięcia do zaworu,dlatego zawór nie chce się uzbroić.