Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xbox 360 Slim - RGH - jak się do tego zabrać?

puz219 13 Jan 2015 13:22 5205 3
    puz219
    Level 12  
    Witam,

Posiadam konsolę Xbox 360 w wersji Slim, z płytą Corona (data produkcji: styczeń 2013). Noszę się z zamiarem przerobienia konsoli poprzez RGH.

Przeglądam ostatnimi czasy internet i czytam/oglądam tutoriale, nie mniej jednak nasunęło mi się kilka pytań, na które odpowiedzi nie znajduję, a może jest tu ktoś, kto się tym zajmuje i mógłby mi doradzić parę spraw.

1. Przede wszystkim który chip będzie najlepszy dla mojej wersji konsoli?
    Większość tutoriali bazuje na chipie CoolRunner rev. C i o takim też ja myślałem, ale czy będzie to najlepsza opcja?

2. Widziałem, że do programowania w tutorialach używali płytki QSB, ale przeczytałem też, że da się zrobić za bardzo małe pieniądze programator podpinany pod port LPT. W takim razie czy płytka QSB będzie mi potrzebna, czy też wystarczy ten podpinany pod LPT?

3. Tutaj jeszcze w nawiązaniu do pkt. 2 - czy mając QSB mogę podłaczyć się poprzez port usb zamiast LPT?

4. Czy prócz chipu i programatora będzie jeszcze coś potrzebne?

5. Gdy już wlutuję chip i go zaprogramuję, wyciagając CPU Key, to czy wtedy muszę jakiś zmodyfikowany dash wgrywać, w stylu Freestyle Dash, czy też mogę używać oryginalnego dasha od microsoftu?
    puz219
    Level 12  
    Super, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. To forum jest jak zwykle mega pomocne
    Eidems
    Level 29  
    RGH robią za 100zł lub kup konsolę ze zrobionym RGH, jest sprawniej i taniej;)