Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Scania R420 - schemat podłączenia xenonów

cobra456 13 Jan 2015 17:45 6024 10
Relpol
    cobra456
    Level 2  
    Witam serdecznie,
    jak w temacie potrzebuję schemat podłączenia xenonów i kierunków led z światłami do jazy dziennej w Scania R420.
    mail : cobra456(malpa)gmail.com
    Z góry dzięki za pomoc
  • Relpol
    miler80
    Level 34  
    Najpierw sprawdź czy Ci wersja VISa obsługuje te światła...
  • Relpol
    cobra456
    Level 2  
    Tak wiem, muszę wgrać nowy konsultowałem się w tej sprawie z serwisem i zrobią to za jedyne 200 zł.
    A potrzebuje schematu podłączenia, bo nie chce wspomagać ich 500 zł za podłączenie 2 wtyczek. XD
    szaman108
    Level 31  
    Witam

Cobra456 podaj może chociaż kolor kabiny to się dobierze schemat :D
    A tak serio to może jakieś dane co to jest.
    scania3
    Level 11  
    Witam, odgrzewam temat, i co podesłał Ci może ktoś ten schemat? Bo ostatnio kupiłem lampy i też chcę przerabiać, a znajomy który ma xenon ciągle w drodze i nie ma jak sprawdzić......
    scania3
    Level 11  
    Witam, ponownie. No więc xenony podłączone ;) Sprawa dosyć prosta, ale.... Ale polega na tym że włączamy zapłon, włączamy postój jest okej, włączamy światła mijania(krótkie) wszystko gra jest okej, natomiast po włączeniu długich, krótkie gasną.... Jak dam tylko cynkówkę to świecą razem, ale przełącze manetką na długie to krótkie gasną. Sprawdziłem u znajomego i u niego ksenon odpala się nawet bez zapłonu, a u mnie nie. Ktoś coś może podpowie? Inne zasilanie? Któryś przekaźnik? Może ktoś miał podobny przypadek.
  • Helpful post
    szaman108
    Level 31  
    W pliku SOPS musisz mieć włączoną opcje xenon.Kiedyś zmiana z H4 na xenon była mozliwa z poziomu SDP3 lecz funkcja ta została wyłączona.Teraz aby to zrobić musisz dorwać kogoś z SOPS EDYTOREM lub wysłać plik przez serwis Scania do przeróbki.
    scania3
    Level 11  
    Dzięki za podpowiedź, przedzwonie do serwisu i spytam jak oni to widzą. Polecam każdemu efekt jest naprawdę bardzo zadowalający, a oczy dużo mniej się męczą nocą :)
    szaman108
    Level 31  
    Z niedzieli na poniedziałek u mnie w firmie z dziesięciu nowych maszyn podprowadzili lampy.Pytanie jest czy potrzebują do innych scanii,czy do hodowli ,,marychy"
    greg36870
    Level 1  
    Witam, problem z podłączeniem świateł LED dziennych, mianowicie skradziono nam lampy xenony, teraz postanowiłem zamontować na H7, wszystko pięknie lecz mam problem. Gdy nie mogę ustalić który kabel jest od dziennych, z wiązki auta niestety ucięło nam kable i teraz bez opisania koloru jest tragedia, po zapaleniu auta świecą pozycyjne. Gdyby ktoś miał opisany schemat będę bardzo wdzięczny za pomoc. Scania R450 15R.