Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wieża SONY MHC-EX600 - wzmocnienie tonów niskich subwoferem

MiloszxD 13 Jan 2015 20:03 3420 5
    MiloszxD
    Level 9  
    Witam,
    posiadam wieże SONY MHC-EX600. Wieża dosyc fajnie gra lecz ma słaby bas. Wieża nie posiada żadnego wyjścia oprócz słuchawkowego dzięki któremu można pobrać sygnał na np subwofer. Myślałem aby pobrac sygnał z wyjścia na głośniki za pomoca konwertera audio-rca do którego zaś podłączyć subwofer. Poniżej schemat podłaczenia. Wieża SONY MHC-EX600 - wzmocnienie tonów niskich subwoferem
    Gdybym wybrał subwofer/ tubę samochodową zasilił bym ja dodatkowo zasilaczem 12v 10a.
    Co myślicie o tym podłaczniu? czy bedzie wszystko bezproblemowo grać?
    jaki konwerter/ zasilacz i subwofer najlepiej zakupić?
    sosarek

Level 43  
    Wzmacniasz tej tuby ma wejścia sygnału nisko czy wysoko poziomowe?
    MiloszxD
    Level 9  
    Jeszcze nie posiadam żadnej tuby. Dopiero chciałem się dowiedzieć co najlepiej zakupić i czy będzie to wszystko dobrze grało.
    sosarek

Level 43  
    Patrz by wzmacniacz posiadał wejścia HI Input(wysoko poziomowe), wtedy bez problemu podłączysz go pod wyjścia głośnikowe. Zamiast pchać się w sprzęt Car Audio pomyśl lepiej nad subwooferem aktywnym.
    MiloszxD
    Level 9  
    Czyli najlepiej jest kupić subwoofer z wejściem hi Input ?
    Mam rozumieć że poprzez te wejście w subwooferze bez żadnych konwerterów można podłączyć suba pod wyjście głośnikowe we wierzy tak ? sygnał nie będzie zbyt mocny?
    Mógł by ktoś podać model takiego subwoofera lub np przykład ogłoszenia w internecie.
    Na subwoofer chciałem przeznaczyć max 300zł
    czy ten będzie dobry? : http://olx.pl/oferta/subwoofer-aktywny-magnat-polecam-CID99-ID7JVgr.html#b4e0d99d48
    sosarek

Level 43  
    Tak, najlepiej z wejściem HI INPUT - łączysz bez żadnych problemów z wyjściem głośnikowym wzmacniacza. Sygnał nie będzie zbyt mocny, a głośność będzie wzrastała wraz ze zwiększaniem głośności "wieży". Wygląda na jakieś maleństwo - jeśli masz możliwość odsłuchu zrób to.