Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

astra g 2.0 82km kombi kontrolka check

Rafał7321 14 Jan 2015 00:12 789 0
    Rafał7321
    Level 9  
    witam przeszukalem fora w ostatnich 2 tygodniach juz wszystkie i nic.
    na początek mojej przygody byłem u elektromechanika :

---po podłączeniu auta wskazal na przeplywkę , kolektor ssacy, egr ,elektrozawór

problem polega na tym że w trakcie jazdy na poczatku zapalała sie kontrolka chek, po delikatnym nacisnieciu pedalu gazu gasła i tak ponownie po przejechaniu kilku km, różnie z tym bywało.
    po gwałtownym nacisnieciu pedału gazu np na 2-3-4 biegu auto zaczynało ciągnać dopiero po chwili
    przepływomierz zamieniłem na używany również bosha zero zmian kupiłem zamiennik zero zmian
    Kolektor ssący miałem czyszczony nie pomogło , elektrozawory zamieniałem miejscami , zmieniałem je również z tymi od kolegi i nic,
    ZAWÓR STERUJĄCY TURBINĄ wymieniłem autko zaczeło lepiej ciągnać nic poza tym
    egr wyczyscilem i nic. pojechalem pod kompa ponownie i zero błędów a auto dalej bez zmian

dziś wyczyścilem ponownie EGR i nagle auto przestało cokolwiek ciągnąć po naciśnieciu pedału gazu
    Do Egr wlalem kilka razy benzyne ekstrakcyjną i przedmuchałem wciskając grzybek

Teraz autko nie ciągnie wogóle,kontrolka chek sie zapali dodam lekko gazu gaśnie i tak w koło.
    RATUJCIE panowie bo już ręce mi opadają i portwel coraz szczuplejszy co i jak mogę sam wymienić sprawdzić

P.S dziś wyjąłem egr wcisłem grzybek zatkałem obie dziury i grzybek wraca tak szybko jakbym nic nie zatykał. do wymiany? czy jak czysciłem benzyna ekstrakcyjną uszkodziłem go? przed myciem działał niebo lepiej:)