Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Myjka ultradźwiękowa do 150zł

ewenement22 14 Jan 2015 11:36 3078 3
    ewenement22
    Level 21  
    Witam. Potrzebuję myjki ultradźwiękowej do czyszczenia:
    głowic drukujących, części elektronicznych. Budżet mam około 100-150zł.
    Na co patrzeć? Jaką polecacie? Jedyne co wiem to żeby mogła zmieścić jak największą płytkę elektroniczną... a o resztę informacji proszę Was.

Dodano po 5 [minuty]:

Coś takiego?
    http://allegro.pl/prof-myjka-ultradzwiekowa-hit-germany-zobacz-to-i4960448589.html
    Czy za mało Wat i HZ?
    cooltygrysek
    Conditionally unlocked
    Nie do wszystkich głowic drukujących myjka się nadaje. Niektóre głowice uszkodzi. Najlepiej małej mocy z przełączanym zakresem częstotliwości.
    ewenement22
    Level 21  
    Macie coś takiego niedrogiego na oku?
    bogdasch
    Level 11  
    Witam,
    sesji mycia głowicy drukarki zostały poddane na próbę dwie głowice (w każdej sprawność ilości udrożnionych dysz była ok 20%), jedna epsona a druga hp, efekt pozytywny dało po trzech pełnych próbach sesji mycia dla głowicy epsona, natomiast głowica hp nie została całkowicie udrożniona pomimo trzykrotnego mycia, po odstawieniu w płynie na czas około 48h i ponownym myciu był widoczny efekt udrożnienia w granicach ok 60%.
    Wydaje mi się że zależy to w znacznym stopniu od zaschnięcia dysz (długi czas bez drukowania co spowodowało mocne zastygnięcie tuszu).
    Podejrzewam że gdyby jeszcze trochę się z nią "pobawić" to byłoby możliwe udrożnienie.
    Dla mnie model w rozsądnej cenie (a próbowałem kilka modeli) , który mogę polecić to właśnie CD28OO, posiadam ich kilka sztuk w wersji ulepszonej, każda posiada powyżej 50Wat mocy na samym przetworniku, oraz bardziej ulepszone chłodzenie wewnątrz. Posiadam również przetworniki piezoelektryczne 50Wat do myjek.
    Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać na pewno się dogadamy.
    Mieć dobrą myjkę to jest skarb, kilka telefonów już uratowała.
    Taka mała uwaga do przedmówcy; jest sposób na zmniejszenie mocy myjki, -umieszczając wewnątrz płynu w wanience zbiorniczka (szklanka, kubek, pojemnik plastikowy) i do niego nalać właściwy płyn w którym zamierzamy czyścić przedmioty, ten pojemnik wewnątrz wanienki (kubek) zniweluje moc myjki.
    A jak posiadasz myjkę małej mocy to więcej z niej mocy nie "wyciśniesz" niż posiada. Opłaca się mieć myjkę sprawną i mocną, co daje pewny efekt pracy.
    Jeśli jest ktoś zainteresowany dobrą myjką to zapraszam.
    Pozdrawiam