Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

astra h - kamera cofania - brak obrazu na wyświetlaczu po uruchomieniu samochodu

bodzioGB 14 Jan 2015 13:12 7635 8
  • #1
    bodzioGB
    Level 10  
    Witam,

    Zakupiłem ostatnio kamerę cofania wraz z modułem bezprzewodowym gdzie obraz jest wyświetlany w lusterku wstecznym. Kamerę podłączyłem do modułu bezprzewodowego a jego pod zasilanie pod żarówkę wsteczną. Przy wyłączonym samochodzie (przy przekręconym kluczyku) i wrzuconym biegu wstecznym obraz się wyświetla natomiast po odpaleniu auta i odczekaniu ok.5 sek obraz znika.

    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
  • #2
    pepe150
    Level 36  
    Czy w tym czasie nie wyłączają się również światła wsteczne?
  • #3
    bodzioGB
    Level 10  
    Tylko obraz z kamery się wyłącza, światła się świecą normalnie.
  • #4
    zibi581
    Level 22  
    Sprawdz ładowanie akumulatora.
  • #5
    bodzioGB
    Level 10  
    Sprawa rozwiązana - kamerę podłączyłem pod STABILIZATOR NAPIĘCIA, FILTR NAPIĘCIOWY, 12V a następnie pod światła cofania.. no i hula :)
  • #6
    _ADAM_
    Level 11  
    Czy mógłbyś rozwinąć, jaki filtr/stabilizator i gdzie zamontowałeś?
    Mam podobny przypadek w Peugeocie 508. Kamera jest co prawda normalna (kablowa, a nie bezprzewodowa), zasilanie podpięte pod przewody żarówki cofania i objaw podobny jak u Ciebie.
    Przy wyłączonym silniku, na włączonym zapłonie obraz z kamery jest, po uruchomieniu silnika, obraz znika, mimo, że na zasilaniu żarówki (i tym samym kamery) jest 12V. Ktoś wie, co może być przyczyną?

    Pozdrawiam
  • #7
    natala23
    Level 10  
    Witam
    Mam ten sam problem z Audi A4 i radiem Pioneer AVIC. Kamera działa przy włączonym zapłonie,po odpaleniu silnika czarny ekran. Możecie opisać jak problem rozwiązać?
    Pozdrawiam
  • #8
    thomas155
    Level 1  
    Witam panowie, mam taki sam problem w VW Golf V z czujnikami i kamerą cofania zmówiłem taki stabilizator napięcia,filtr napięciowy na allegro, dam znać czy pomogło.
  • #9
    carrot
    Moderator of Cars
    Spróbujcie wstawić na zasilaniu kamery kondensatory 100n i 1000µF/25V równolegle, a jak nie pomoże to stabilizator LM7812