Witam, wszystkich, to mój pierwszy temat, więc już wyjaśniam o co chodzi. Postanowiłem zrobić zegar nixie, ale jako, ze moje umiejętności pozostają na poziomie trzymania lutownicy, to musiałem znaleźć schemat i znalazłem: zegar NIXIE Mirley (brak punktów uniemożliwia podanie linku)
Układ zbudowałem, po czym przeszedłem do kwestii programowania, licząc, ze wystarczy skopiować kod do bascoma a reszta zrobi się sama (o ja naiwny). Oczywiście się nie udało, bo jak później przeczytałem, podobno źle ustawiłem fusebity (cokolwiek to jest). Zatem moja prośba jest taka, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, rozpisać, lub powiedzieć, co, jak i w jakiej kolejności zrobić, żeby zatrybiło? Byłbym wdzięczny.
Jeśli chodzi o programator, to kupiłem najtańszy na allegro usbasp V2.
Układ zbudowałem, po czym przeszedłem do kwestii programowania, licząc, ze wystarczy skopiować kod do bascoma a reszta zrobi się sama (o ja naiwny). Oczywiście się nie udało, bo jak później przeczytałem, podobno źle ustawiłem fusebity (cokolwiek to jest). Zatem moja prośba jest taka, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, rozpisać, lub powiedzieć, co, jak i w jakiej kolejności zrobić, żeby zatrybiło? Byłbym wdzięczny.
Jeśli chodzi o programator, to kupiłem najtańszy na allegro usbasp V2.