Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

New Holland 8670 - Niedziała przedni napęd

17 Sty 2015 17:04 1416 13
  • Poziom 10  
    Witam .Niedziała mi przedni napęd wNew Holland 8670 . Sprawdziłem elektro zawór i okazało się że jest uszkodzony to go wymieniłem na nowy ale napęd nadal niedziała . Sprawdżiłem napięcia i okazało się że niedochodzi napięcie więc posprawdzałem kable i połączenia aż do sterownika . Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu problemu.
  • Poziom 23  
    Nie znam instalacji tego ciągnika , ale sprawdź bezpieczniki i dojście napięcia do sterownika.
    Jeżeli jest ok , to masz uszkodzony sterownik .
    Rozumie że instalacja i elektrozawór są ok , a podłączenie daje dobry kontakt .
    Pozdrawiam Zbigniew
  • Poziom 33  
    Bardzo możliwe, że uszkodzony elektrozawór uszkodził sterownik ale to trzeba najpierw porządnie zdiagnozować, wykluczając instalację.
  • Poziom 10  
    Witam pana Zbigniewa tak instalacja i elektrozawór jest ok nawet przy włączniku do napędu prąd dochodzi..
  • Poziom 33  
    Jak możesz to wrzuć zdjęcie sterownika.
  • Poziom 23  
    NOWY-33 napisał:
    Witam pana Zbigniewa tak instalacja i elektrozawór jest ok nawet przy włączniku do napędu prąd dochodzi..


    Rozumiem że instalacja elektryczna jest ok [skoro elektrozawór wymieniony na nowy] .
    Przy włączaniu napędu powinieneś słyszeć kliknięcie w elektrozaworze [ o ile jest taka możliwość ] , jeżeli jest to odczuwalne , przyczyna może być po stronie hydraulicznej .
    Pozdrawiam Zbigniew
  • Poziom 10  
    New Holland 8670 - Niedziała przedni napęd

    Dodano po 3 [minuty]:

    Witam pana Zbigniewa hydraulika jest sprawna bo jak podłącze go bezpośrednio to działa.
  • Poziom 23  
    Do elektrozaworu prąd ze sterownika dochodzi ,elektrozawór działa na tzw. krótko , to ja niestety poddaje się . Tak jak pisałem na początku nie znam tego typu ciągnika
    Ja bym miał jeszcze prośbę abyś sprawdził ten prąd ze sterownika pod obciążeniem [podłącz żarówkę np .reflektorową ]
    Pozdrawiam Zbigniew
  • Poziom 10  
    Prąd ze sterownika niewychodzi właśnie.
  • Poziom 23  
    NOWY-33 napisał:
    Witam pana Zbigniewa tak instalacja i elektrozawór jest ok nawet przy włączniku do napędu prąd dochodzi..


    Chyba najpierw jest sterownik a później elektrozawór .
    Po tym co piszesz w ostatnim poście.
    Rozszumię że do sterownika dochodzi a ze sterownika już nie , wniosek sterownik uszkodzony .
    Pozdrawiam Zbigniew
  • Poziom 10  
    Tak, zgadza się. A można gdzieś kupić używany?
  • Poziom 23  
    Widzę że jest rozbieralny , a więc wystarczy próbować i tak nic nie tracisz.
    Pozdrawiam Zbigniew
  • Poziom 33  
    Sterownik do naprawy, mogę się tym zająć.
  • Poziom 10  
    Witam pana tolo . Można mniej więcej jaki to koszt . Pozdrawiam