Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault laguna II - Zatrzaśnięte tylne drzwi

Grimmi93 17 Jan 2015 17:39 7089 6
    Grimmi93
    Level 8  
    Mam renault lagune 2 (2003r)i pojawił się ostatnio problem z tylnymi drzwiami od strony kierowcy.

Zamykałem drzwi (karta/przyciskiem w samochodzie/blokada rodzicielska) co skutkowało zamknięciem wszystkiego oprócz tylnich drzwi od strony kierowcy.

Więc musiałem zamknąć je tym bolcem który jest widoczny przy otwartych drzwiach, ale teraz nie mogę ich w żaden sposób otworzyć, a tapicerki też nie zdejmę, bo żeby to zrobić, muszę odkręcić 2 śruby do których nie mam dostępu gdy drzwi są zamknięte.

Co zrobić żeby otworzyć te drzwi?
    Ktoś ma jakiś pomysł?
    cunioo
    Level 15  
    a pilotem słychać siłowniki od centralnego i klamką z zewnątrz spróbuj pociągnąć
    Grimmi93
    Level 8  
    Próbowałem, nic nie dało. A co do siłownika to go nie słychać w tych drzwiach.
    Grimmi93
    Level 8  
    Ktoś ma jakiś pomysł? :(
    malysz86
    Level 10  
    Mam renault lagune 2 z 2003 i mam problem z tylnymi drzwiami po prawej stronie.
    Otwierałem auto z karty/pilota, przyciskiem blokady i otwierały się wszystkie drzwi z bagażnikiem włącznie poza tylnymi drzwiami po prawej stronie( za pasażerem) mogłem je otworzyć tylko z wewnątrz (nie było słychać siłownika centralnego zamka).
    Po otwarciu wewnątrz przesunąłem ten bolec na drzwiach pod zamkiem (widoczny tylko przy otwartych drzwiach) i zamknąłem drzwi.
    Teraz nie mogę ich w żaden sposób otworzyć, a tapicerki też nie zdejmę, bo żeby to zrobić, muszę odkręcić 2 śruby do których nie mam dostępu gdy drzwi są zamknięte.
    Siłowników od centralnego zamka tych drzwi nie słuchać żeby pracowały kiedy otwieram albo zamykam auto kartą, przyciskiem albo klawiszem blokady.
    Jak otworzyć te drzwi?
    malysz86
    Level 10  
    Spoko, tylko żeby zdjąć tapicerkę muszę mieć otwarte drzwi, bo mam dwie śruby które trzymają boczek a które są zasłonięte przez próg drzwi.