Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia

Adanio7 17 Jan 2015 17:41 4347 0
    Adanio7
    Level 9  
    Chcę podłączyć fabryczną zmieniarkę do fabrycznego radia Nissana. Mam do tego wiązkę, która działała już z tym zestawem. Problem jest taki, że wszystkie kable od kostki, która wchodzi do radia były zerwane. Próbuję zrobić z tym porządek, ale mam pewien problem z masą i zasilaniem.
    Sterowanie i głośniki ogarnąłem, pozostają mi 4 przewody- 2 od masy i 2 od zasilania (żółty i czerwony). Według schematu muszę podłączyć + bez pośrednio do akumulatora i stacyjki.

Tak wygląda moje radio (seryjny Blaupunkt BP9345):
    Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia

Według tego schematu powinienem się wpiąć w akumulator i stacyjkę (3-9 i 1-3):
    Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia

Dokładne rozpisanie przewodów w kostce widać tu:
    Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radiaNissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia

Podłączenie powinno wyglądać tak?:
    Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia Nissan P11 - Podpięcie zmieniarki do fabrycznego radia
    Według powyższych schematów 9 w radiu to masa i brakuje jej w moim radiu (patrz zdjęcie wyżej). Wydaje mi się, że żółty powinienem podpiąć pod "3"(zapłon), a czerwony bezpośrednio pod "+" w akumulatorze. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem, a opis jest jasny