Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nowy digitizer i nie działający dotyk Samsung galaxy trend plus

McSezamek 17 Jan 2015 19:51 3324 12
    McSezamek
    Level 8  
    Witam!
    Jestem posiadaczem telefonu Samsung galaxy trend plus. Wymieniłem dziś pęknięty digitizer na nowy i telefon się ładnie włącza ale nie reaguje w ogóle na dotyk. Nie mogę odblokować telefonu.
    Mam pytanie czy nowy ekranik jest popsuty czy potrzebne są jakieś sterowniki do nowego digitizera czy coś uszkodziłem podczas naprawy??
    t.marynski
    Level 17  
    Jaka była cena w/w elementów?
    McSezamek
    Level 8  
    Cena digitizera to 40zł
    t.marynski
    Level 17  
    Są dwie opcje: sprzedający wcześniej zakupił to za 9-15zł i Ci odsprzedał (aukcja) lub po prostu nie działa. Reklamuj. Skąd to jest? Ze sklepu, z autoryzowanego serwisu czy z komisu lub allegro?
    McSezamek
    Level 8  
    Z allegro ale serwis miał 100% pozytywnych komentarzy i było ich bardzo dużo.
    Może trzeba ściągnąc jakieś sterowniki do nowego digitizera?

Dodano po 56 [sekundy]:

albo może coś słabo docisnąłem?? :P
    t.marynski
    Level 17  
    Jeszcze raz wszystkie taśmy łączące bym sprawdził czy docisnąłeś prawidłowo. Ja miałem już przeboje z tymi dotykami z allegro. Powiem że w 40% przypadków na 100 - nie działały.
    mobista
    Level 35  
    Telefon zawiesza się nad logo czy nie odpala w ogóle?
    McSezamek
    Level 8  
    Odpala, wszystko się włącza ale nie działa dotyk (nie mogę odblokować)
    Wiem że często występuje taki problem że nie odpala i trzeba mocniej wpiąć tasiemkę ale u mnie wszystko się włącza. Wszystkie tasiemki sprawdziłem, kilka razy składałem i rozkładałem. Nie wiem może problem polega na jednej tasiemce, która nie przylega ale chyba tak ma być.

Dodano po 26 [minuty]:

A jeszcze mam pytanie co jest odpowiedzialne za dotyk w smartfonie wyświetlacz czy digitizer??
    tele_sim
    Level 33  
    Digitizer, masz uszkodzony digitizer od sprzedającego- lub popsute gniazdo na płycie- albo jescze co innego.
    McSezamek
    Level 8  
    Czyli raczej nic nie uszkodziłem przy zamontowywaniu i wystarczy zamienić digitizer??
    tele_sim
    Level 33  
    Skad mamy to wiedziec?
    Jeśli byłeś w miarę ostrozny to pewnie nic nie uszkodziłeś, a dotyk za 40zł ma prawo nie działać idealnie albo wogole.
    McSezamek
    Level 8  
    jest jeszcze prawdopodobieństwo że nie działa bo nie zdjąłem folii wewnątrz digitizera ale widziałem filmik na którym gość nie zdejmował folii włączył telefon i działało i wtedy przykleił na stałe
    winmap
    Level 37  
    Możliwe że jest uszkodzony.
    Oryginalny Digitalizer ma nie co wyższą cenę.
    Tak to jest z podróbkami. Pewnie na aukcji pisało jeszcze że oryginalny.
    Skoro wszystko sprawdzałeś reklamuj go.

Dotyk to Digitalizer. LCD to LCD.