Proszę o poradę jak najprościej zachować widoczność elementów tablicy, której pamięć przydzielam pomiędzy nawiasami klamrowymi. Wiem, że zmienna stworzona w nawiasach klamrowych nie jest widziana poza nimi, ale nie wiem jak w najprostszy sposób tego uniknąć - przed nawiasami klamrowymi nie znam wymiarów tablicy, dopiero tam jest to ustalane. Kolejka struktura? Funkcja poza main z przekazaniem wskaźnika do tablicy? Oczywiście, nie wolno korzystać ze zmiennych globalnych.
Bardzo proszę o nieudzielanie mi uwag typu "poczytaj" bo ja czytam, a pytam kiedy nie rozumiem albo nie wiem. W tym przypadku wiem, że można to zrobić przez kolejną strukturę, ale się wtedy jeszcze bardziej komplikuje kod. Zastanawiam się czy tego nie można uniknąć. Jak to zrobić najprościej?
Tutaj jest dołożona dodatkowa struktura, która zawiera tablicę (bez podania jej wymiarów). Ku mojemu rozczarowaniu to także nie rozwiązało problemu.
Bardzo proszę o nieudzielanie mi uwag typu "poczytaj" bo ja czytam, a pytam kiedy nie rozumiem albo nie wiem. W tym przypadku wiem, że można to zrobić przez kolejną strukturę, ale się wtedy jeszcze bardziej komplikuje kod. Zastanawiam się czy tego nie można uniknąć. Jak to zrobić najprościej?
Code: cpp
Tutaj jest dołożona dodatkowa struktura, która zawiera tablicę (bez podania jej wymiarów). Ku mojemu rozczarowaniu to także nie rozwiązało problemu.
Code: cpp