Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radio Pioneer DEH-P4100SD + wzm. Alpine MRH-F255 - tylko niskie tony

pka93 19 Sty 2015 13:11 1116 3
  • #1 19 Sty 2015 13:11
    pka93
    Poziom 8  

    Witam wszystkich. Posiadam następujący zestaw radio Pioneer DEH-P4100SD oraz podłączony do niego wzmacniacz Alpine MRH-F255. Do wzmacniacza są podpięte dwa głośniki niskotonowe oraz dwa tweetery. Problem mój to generowanie ze wzmacniacza tylko niskich tonów przy pracy na moim radiu. W radiu mam dwa ustawienia subwoofera normal (tony niskie) oraz rev (tak chyba dosłownie nazywa się ta opcja). Przy załączeniu opcji rev powinienem usłyszeć wszystkie tony. Niestety tak nie jest słyszę tylko bas a tweetery milczą. Gdy podłączę wzmacniacz pod inne źródło dźwięku jest ok. Wychodzi z tego że radio mi ucina wysokie tony. Bawiłem się różnymi opcjami bez rezultatu .Nie widzę przycisku reset. Czy istnieje możliwość przywrócenia radia do stanu fabrycznego? Może to by coś pomogło. Proszę was o pomoc gdyż nie mam już pomysłu co do tego problemu.

    0 3
  • Pomocny post
    #2 19 Sty 2015 17:57
    powalla
    Moderator CarAudio

    Funkcja Rev odwraca faze suba , a nie wylacza filtru LPF . Musisz to zmienic w Menu radia dostepnym na wylaczonym radiu .

    0
  • Pomocny post
    #3 19 Sty 2015 18:43
    1879006
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 20 Sty 2015 14:31
    pka93
    Poziom 8  

    Dzięki wszystko pięknie chodzi. Nie wiem czemu o tym nie pomyślałem od razu. Osobiście nie mam nic do dodania w temacie.

    0