Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką drukarkę paragonową po RS-232 wybrać?

TMC 19 Jan 2015 23:00 840 1
phoenixcontact
    TMC
    Level 14  
    Witam Potrzebuję kupić drukarkę paragonową i nie bardzo wiem jaką, posiadam program fakturujący na którym wystawiam faktury VAT i paragony, faktury nie ma problemu, drukuję na zwykłej laserówce HP, ale do paragonów ona się średnio nadaje (drukuje na kartce A4 paragon) a wolałbym, żeby był dużo mniejszy. Może ktoś ma coś godnego polecenia w dobrej cenie, może być i używana.
    To akurat nie mój tekst a fragment tematu który można powiedzieć zakończył się nijak. Tłumacząc z polskiego na nasze albo brak w tej sprawie wiedzy albo brak tzw. interesu.
    Znalazłem dwie drukarki paragonów w cenie do 200 zł ale na rs 232c program generujący faktury i paragony obsługuje posnet i elzab na infolinii streamsoftu niewiele się dowiedziałem.
    Wreszcie pytanie da się to ożenić ???
    Bardzo proszę o nie produkowaniu się kolegów w temacie fiskalizacji bo to pytanie techniczne a nie forum prawno księgowe - z góry dziękuję.
  • phoenixcontact
    rys57
    Moderator
    TMC wrote:
    albo brak w tej sprawie wiedzy albo barak tzw. interesu.
    Wystawiasz paragony, więc masz urządzenie fiskalne? Nie masz i nie chcesz, nie masz potrzeby mieć, Twoja decyzja.
    Do druku paragonów najlepiej sprawdziła się u mnie OKI 320. Pewnie każda igłówka wykona zadanie. Ustawiasz wymiar kartki, masz gotową kopię przy zastoswaniu papieru 1+1 :) .

Dodano po 3 [minuty]:

TMC wrote:
    Bardzo proszę o nie produkowaniu się kolegów w temacie fiskalizacji bo to pytanie techniczne a nie forum prawno księgowe
    Odpowiadam na pytanie techniczne :D .