Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Połączenie LinkSys WAG120N i Tp-Link TL-WR740N - słaba prędość LAN

21 Sty 2015 19:32 681 5
  • Poziom 2  
    Witam.
    Przejdę prosto do rzeczy.
    Posiadam neostradę 10mb. Moim głównym routerem jest LinkSys, zakupiłem dzisiaj router Tp-Link aby powiększyć zasięg sieci (LinkSys stoi na dole w salonie i na górze w pokojach był słaby zasięg wifi), połączyłem je razem poprzez porty LAN na drugim routerze (tp link) wyłączyłem serwer dhcp i internet przez wifi śmiga aż miło lecz gdy podłączę np laptopa poprzez lan do routera Tp-Link (tego który robi za przedłużenie sygnału) przepustowośc wynosi 100 mb/s - ok lecz prędkość internetu spada a ping się podnosi w porównaniu do wifi.
    Przy połączeniu wifi mam około 15 - 20 ping'u / prędkość pobierania ~9 - 10 mb/s
    Przy połączeniu LAN ~70 - 90 ping / prędkość pobierania ~0.70 - 0.90 mb/s
    (sprawdzane na speedtest.net)

    Chciałbym zrobić coś aby prędkość poprzez kabel była taka jak przez wifi.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • Moderator - Sieci, Internet
    Przewód zarobiony zgodnie ze standardami ethernet?
  • Poziom 2  
    Tak. Krosowany.
    Wcześniej tym przewodem połączony był router LinkSys z laptopem i wszystko działało poprawnie.
  • Moderator - Sieci, Internet
    Nie pytałem czy krosowany czy prosty tylko czy zarobiony zgodnie ze standardem. Powinno działać na prostym.
  • Poziom 2  
    Założyłem nowy - prosty zarobiony zgodnie ze standardem i nadal ten sam problem.
  • Moderator - Sieci, Internet
    Pokaż zdjęcia wtyczek.