Witam. Mam problem ze światłami (krótkie), pali mi żarówki h7.(dwie w tym samy czasie)
Wymieniałem juz 3 razy. :
1.Kupiłem chińskie- ok spaliło
2. Kupiłem lepsze-również spaliło
3.Kupiłem Philips-a spaliło...
Po wymianie przez chwile jest ok. Przejadę kilka kilometrów i nagle wszystkie wskazówki na liczniku wychylają sie maksymalnie w prawo.Klimatronika sie wyłącza,na liczniku znikają cyfry(tzn przejechane kilometry
)i w tym momencie palą sie H7..Trwa to wszystko jakieś 3-5 sekund.Klimatronika sie uruchamia a licznik pokazuje wszystko dobrze..tylko te nieszczęsne żarówki...
Po 2 wymianie byłem u mechanika ,sprawdził napięcie ładowania,okazało sie prawidłowe. Sugerował wymianę na lepsze(Philips lub Osram)
Czy to będzie uszkodzony regulator na alternatorze? Możliwe że chwilowo puszcza wyższe napięcie?A,że żarówki H7 są słabe to sie palą? Instalacja wydaje się być OK. Wtyczki również.
Dzięki za pomoc.
Wymieniałem juz 3 razy. :
1.Kupiłem chińskie- ok spaliło
2. Kupiłem lepsze-również spaliło
3.Kupiłem Philips-a spaliło...
Po wymianie przez chwile jest ok. Przejadę kilka kilometrów i nagle wszystkie wskazówki na liczniku wychylają sie maksymalnie w prawo.Klimatronika sie wyłącza,na liczniku znikają cyfry(tzn przejechane kilometry

Po 2 wymianie byłem u mechanika ,sprawdził napięcie ładowania,okazało sie prawidłowe. Sugerował wymianę na lepsze(Philips lub Osram)
Czy to będzie uszkodzony regulator na alternatorze? Możliwe że chwilowo puszcza wyższe napięcie?A,że żarówki H7 są słabe to sie palą? Instalacja wydaje się być OK. Wtyczki również.
Dzięki za pomoc.