Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Prestigio Multipad 2 Ultra Duo - Zwarcie, Nie ładuje baterii

kukiz84 15 Lut 2015 10:35 5640 41
  • #32
    kukiz84
    Poziom 13  
    Witam.

    Podpiąłem doładowałem do 3,6v i po podłączeniu do zasilacza normalnego na noc naładował się do pełna i działa. Tylko jest jeszcze taki problem że jak podpina się ładowarkę to raz jest że ładuje a za chwile już nie, i tak cyklicznie raz ładuje raz nie. Zastanawiam się czy to nie kwestia softu teraz. Poszukam na necie hard reseta i zobaczymy.
  • #33
    pik22
    Poziom 11  
    Właśnie robiłem ten sam tablet, po wymianie gniazda nie chciał ładować akumulatora. Akumulator był rozładowany do 3,6V. Po dziesięciu godzinach naładował się może ok. 15% i więcej nie chciał, potem różnie do 12%, czasem prawie wcale, praktycznie nie było ładowania. Napięcie na gnieździe skakało co około sekundę w granicach 4,69 - 4,75V, a na akumulatorze 3,6 -3,61V.
    Przy odłączonym akumulatorze, a podłączonej ładowarce tablet pracował.

    Pomogło naładowanie akumulatora do 4,2v bezpośrednio zasilaczem i podłączenie do płyty już naładowanego. Widocznie przy odłączeniu akumulatora coś się kasuje w pamięci a przy podłączeniu następuje pomiar napięcia akumulatora( może jakieś napięcie odniesienia) i to tego napięcia potem jest on ładowany.
  • #34
    kukiz84
    Poziom 13  
    W moim przypadku bez baterii tablet się nie włącza niestety bez baterii.
  • #35
    pik22
    Poziom 11  
    Ja odłączałem baterie jak już był włączony i wtedy działał. Nie próbowałem włączać bez.
  • #36
    kukiz84
    Poziom 13  
    A czy wiecie może jak zrobić reset tego urządzenia. Kombinacja volume i power nie działa, a ja się zastanawiam czy nie jest to przypadkiem wina softu i może warto go "wyczyścić" doszczętnie.
  • #37
    pik22
    Poziom 11  
    nacisnij vol+ i szybko zaraz potem power, poczekaj 4 sekundy i puść + i zaraz potem power.
  • #38
    kukiz84
    Poziom 13  
    No niestety nic nie pomogło, zrobiłem reset i dalej nie ładuje, czyli to nie oprogramowanie. Ale dziękuję za informacje.
  • #39
    TheDamisDamis
    Poziom 8  
    Witam,
    odgrzewam trochę kotleta ale mam ten problem z tym tabletem. Chciałbym zapytać jakim napięciem ładowaliście tą baterię. Mam zasilacz laboratoryjny tylko nie wiem na ile Volt go ustawić i jaki czas ładować.
    Pozdrawiam
  • #40
    kukiz84
    Poziom 13  
    Witaj. Na 1 stronie masz wszystko wyjaśnione bardzo dokladnie przez kolegę Pietruche jak postepowac z zasilaczem warsztatowym i baterią. Zerknij tam to wszystko będziesz wiedział co potrzebujesz.
  • #41
    TheDamisDamis
    Poziom 8  
    Podładowałem baterię do 3.71v. Trochę to trwało ale tablet ożył. Po włączeniu pokazał 16% baterii i bez problemu naładował się do 100%. Metoda skuteczna.
  • #42
    JanuszzZabrza
    Poziom 2  
    Cześć, proszę o podpowiedź w sprawie tabletu Prestigio multipad pmp5097cpro. Leżał 2 lata w szafie i teraz byłby przydatny, dlatego postanowiłem go odpalić. Po podłączeniu zasilacza załącza się ekran na kilka sekund wyświetlając animację z logo firmy, po czym gaśnie. Próba resetu "szpilką" nic nie dała. I tak w koło Macieju. Załącza się i gaśnie. Czy muszę sobie załatwić nową baterię czy to inny problem ???