Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAmsung ES6800 - Problem z pamięcią ustawień sieci WiFI

lipasss 25 Jan 2015 09:41 5430 8
    lipasss
    Level 14  
    Posiadam tv Samsung model es6800. Telewizor nie pamięta zapisanych ustawień sieci i po restarcie trzeba od nowa przechodzić ustawienia sieci z wyborem wifi i wpisaniem hasła. Jest to strasznie upierdliwe. Obecnie posiadam najnowszy soft ze strony producenta wersja 2004.1 Wcześniej miałem 2000 i było tak samo. tylko na sofcie z którym tv przyszedł z fabryki było dobrze.
    czy można ktoś się spotkał z takim problemem i wie jak go rozwiązać ? nie chciałbym wracać do starego softu bo tam nie ma np najnowszych kodeków.
    bazam12
    Level 1  
    Witam. Mam to samo. Poradziłeś sobie już jakoś z tym problemem?
    lipasss
    Level 14  
    jeszcze sobie nie poradziłem. Cofnięcie się o 2 wersje do tyłu nie pomaga.
    szukam wersji softu z jaką tv do mnie przyjechał ale skasowałem z pen driva który był dołączony do tv. Czytałem na stronie us że pomaga powrót do softu w wersji 1 ale minus jest taki że tam nie ma najnowszych kodeków.
    mlyns_d
    Level 11  
    Z tego co piszą na SamyGo nie da się cofnąć do niższych wersji (downgrade)
    Jeżeli chcesz mogę gdzieś Ci wystawić 1032,1036,1037 - przy wyższych mam zapisane - nie wgrywać
    lipasss
    Level 14  
    no właśnie a ja niestety wgrałem...
    dopiero później się doedukowałem że nie można wrócić. Kanał...
    mlyns_d
    Level 11  
    Ja mam UE32ES6800 - a właściwie stoi u dzieci. Dzieci nie meldują o problemach z wi-fi. Oczywiście są czasami problemy z komunikacją - ale przechodzą same.
    Korzystam z routera Drytek Vigor 2130 - telewizor łączy się z nim chyba nawet po n - teraz nie mam jak sprawdzić. SID sieci mam ukryty.
    Telewizor pobiera adresy z DHCP. Na routerze ma ustawiony wpis w tablicy statycznej DHCP aby dostawał zawsze ten sam adres IP. Szyfrowanie WPA-PSK typ WPA2 algorytm WPA AES. I tak już chodzi od początku świata - czyli jakieś 2 lata. Router stoi na korytarzu - jakieś 3m od telewizora ale w szafie z drzwiami z luster - więc propagacja do bani.
    Arnie007
    Level 1  
    Witam! Posiadam ES8000 i kilka dni temu pojawił się ten sam problem - konieczność każdorazowego wpisywania parametrów sieci. Już nawet zacząłem organizować dodatkowy router, okazało się jednak, że wystarczy w trakcie pracy tv wyciągnąć wtyczkę z prądu i go "brutalnie" zresetować.
    Wszystko wróciło do normy :)
    rdcom
    Level 12  
    witam mam ten sam problem. Reset pomaga tylko do momentu ponownego wyłączenie telewizora z pilota w stan czuwania.
    mlyns_d
    Level 11  
    Może padła karta ? W moim w końcu padła karta Wi-fi. Kupiłem na Allegro chyba za 100zł. Wymiana jest banalna.
    Oznaczenie modułu WIDT20R / BN59-01148B Samsung seria ES
    Z tego co widzę jest na allegro za 80zł