Witam, kupiłem sprężarkę Airpol N50 bez możliwości sprawdzenia, po podłączeniu sterowanie działa jednak gdy ją włączę to ledwo rusza na pustym zbiorniku jak jest 2 atm ciśnienia w zbiorniku to silnik nie ma siły ruszyć. Wydaje mi się że odwrotnie działają styczniki są tam 3 sztuki przyciskiem włącza się pierwszy i trzeci jednocześnie (silnik ledwo rusza) a po chwili wyskakuje trzeci a działa pierwszy i drugi (silnik jakby miał lżej) kiedy przycisnę ręcznie styczniki pierwszy i drugi sprężarka rusza bez problemu nawet kiedy jest 5atm w zbiorniku a później szybko przycisnę pierwszy i trzeci stycznik to widać że silnik nabiera wyższych obrotów. Jak zmienić sterowanie tych styczników? Czy może to zależeć od tego że w złej kolejności podłączyłem fazy l1 l2 l3 ( chodzi mi o zasilanie bo był ucięty kabel i zakładałem wtykę) próbowałem przekładać jednak zmieniały się tylko obroty. Jeśli ktoś posiadał by taką sprężarkę to bym był wdzięczny za podpowiedz w jakiej kolejności włączają się styczniki.