Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Galaxy S Advance GT-I9070 odinstalowanie niezbędnych programów.

sanatarium 29 Jan 2015 23:37 3348 5
    sanatarium
    Level 22  
    Witam.
    Posiadam Samsunga galaxy S Advance GT-I9070 z andkiem 4.1.2. Jest już dawno po gwarancji. Nim dostałem go strasznie wolno chodził więc przywróciłem go do ustawień fabrycznych i jest lepiej... ale. No właśnie ale. Jest sporo aplikacji których nie używam i chcę się ich pozbyć to są aplikacje typu:

Gmail
    Google
    Google +
    Internet (mam zainstalowanego chrome)
    Lokalne (bzdury mi pokazuje, najbliższą stację paliw pokazuje 150km od miejsca zamieszkania)
    Mapy
    Nawigacja
    Talk
    Muzyka Play
    Kiosk Play

To są raczej wszystkie programy których chcę się pozbyć bo się mi tylko aktualizują i denerwują. Jeśli ktoś wie co jeszcze można usunąć to proszę o porady. Czytałem jeden poradnik ze strony:

http://forum.android.com.pl/f308/jak-pozbyae-siae-systemowych-aplikacji-i-zyskaae-kilka-mb-ramu-120785/#post1047336

Zainstalowałem program Root Manager 1.9.5 lecz go nie zrootowałem bo się tylko obawiam tego albowiem pisali o modelach ACE. Czy można zrootować ten model, jak to zrobić?

Zainstalowany program ram booster pokazuje mi działające aplikacje:

System android (wiadomo)
    Dostawca aplikacji
    Messenger (może być ale nie musi)
    TouchWiz
    Interf.sys
    Avast (chyba że ktoś poleca inny, proszę o uzasadnienie albowiem wyniki antywirusów na stronach są bardzo zbliżone)
    Google services
    Aktualizacja
    SysScope
    Aplikacja MTP
    ContextProvider
    LogsProvider
    FactoryClient
    Mobile Tracker
    Błąd (dobre co?)
    Factory test
    Ustawienia USB
    wssyncmlnps

Co można z tej listy wyłączyć? Najbardziej zastanawia mnie pozycja BŁĄD :D

Jest to moja pierwsza przygoda z androidem wcześniej miałem samsunga z windowsem i go doprowadziłem jakoś do porządku i to samo chciałbym zrobić z tym telefonem. Szukałem też tematu na tym forum więc z tego powodu zakładam ten temat.
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    OlekMTG
    Level 34  
    Przedewszystkim odinstalować 'antywirusa'. Tego typu programy w telefonie to najgorsze ścierwo jakie tylko może być - w niczym nie pomagają a zamulają system okrutnie. Można też w telefonie zrobić roota i pousuwać część nieużywanych aplikacji, jednak w przypadku Samsungów najlepszym rozwiązaniem jest instalacja jakiegoś czystego custom romu bo TouchWiz potrafi zamulać nawet 8-rdzeniowe procesory.
    sanatarium
    Level 22  
    Jaki jest najnowszy rom do tego telefonu i z kąd go można pobrać? Najnowszy jaki znalazłem to z stycznia 2013 roku.

Dodano po 2 [minuty]:

PS
    Na poradniku jest z kwietnia.
    Anonymous
    Anonymous  
    sanatarium
    Level 22  
    Dziękuję za pomoc operacje udały się prawidłowo.
    Pozdrawiam.