Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BMW e39 - Dziwne zachowanie kierunkowskazów po podłączeniu alarmu .

Daniel1393 30 Jan 2015 11:03 2289 1
    Daniel1393
    Level 9  
    Witam, bardzo proszę o pomoc, mam problem z moim samochodem . Mam BMW e39 z 97 roku mam fabryczny centralny zamek z kluczyka, lecz postanowiłem zamontować alarm ze sterowaniem centralka z pilota . Kupiłem alarm RTX Tornado CS3 . Podłączyłem sterowanie centralka i otwieranie klapy bagażnika z pilota, podłączyłem też sygnalizacje kierunkami lecz coś nie tak ponieważ przy otwieraniu i zamykaniu z pilota normalnie migają , lecz jak jadę autem i wrzucę kierunkowskaz to miga szybko jakby była spalona żarówka , ale wszystkie są sprawne , awaryjne normalnie migają . A dziś zauważyłem, że jak nie odpalę silnika i wrzucę przy włączonym zapłonie kierunkowskaz to normalnie miga i później jak odpalę silnik i jadę dalej jest normalnie . dopiero jak auto zostanie na 20 min ( dopóki nie wyłączy się komputer auta - w sensie cykanie w klimatroniku nie ustanie ) i odpalę bez wrzucenia kierunków na zapłonie to znów migają jakby była żarówa przepalona . w obwód żarówek wpiąłem się niedaleko schowka . Spotkał się ktoś może z takim przypadkiem ? wie ktoś o co chodzi ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Daniel1393 wrote:
    w obwód żarówek wpiąłem się niedaleko schowka

Odłącz dwa przewody biegnące z centralki alarmu - sterujące kierunkowskazami.
    Sprawdź czy usterka zniknie.