Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

iPad 3 gen A1416 - Brak ładowania, połączenia USB i uruchamania

30 Sty 2015 16:11 1872 3
  • Poziom 7  
    Witam
    Ipad wogóle sie nie włącza, bateria jest rozładowana i po podpięciu wykrywa podpięcie ale chyba nie ładuje, tak samo jest przez sieć jak i USB. Po 10 m, pojawia sie logo apple i świeci sie ciągle, włączanie nic nie daje, zadnym przyciskiem, po wyzerowaniu(włącz + przycisk paczątek przez 10 sek) wraca do tego samego, czyli, ze podpięty kabel ale nie ładuje. Itunes wogóle go nie widzi, w menedżerze urządzeń również, sam system równiez nie widzi żadnego podpięcia.
    Ekran wygląda na sprawny i wszystko, działał dobrze, az po przestał reagować na cokolwiek. Podejrzewam złącze zasilania, bo żadne resety, USB nie USB, inne ładowarki nie pomagają.

    Teraz pytanie czy złącze do wymiany, czy też mozna by było go jeszcze odblokowac? Wygląda, że port zwalony ale...moze jakis inny sposób

    nie podpięty iPad
    iPad 3 gen A1416 - Brak ładowania, połączenia USB i uruchamania


    podpięty
    iPad 3 gen A1416 - Brak ładowania, połączenia USB i uruchamania
  • Poziom 37  
    A iTunes w DFU mode też nie widzi?

  • Poziom 43  
    Złącze wygląda na sprawne bo urządzenie rozpoznaje podani zasilania.
    Jaki jest pobór prądu na wyłączonym i włączonym ekranie?
  • Poziom 7  
    Matko świeta, działa w trybie DFU, może sie zawiesił, a sprzęt jest dobry. Na razie ściaga oprogramowanie ale widzi go w ITunes! Dzięki!!! Tego sposobu nie próbowałem.

    Zaktualizowało Ipada ale nie uruchamia sie tak samo jak przedtem, widać tylko inne loga, widać, ze zmieniło soft ale nie daje znać życia jak przedtem.
    Ekran jest właczony jedynie wtedy, jak pokazuje pustą baterie, gdy wciskam przyciski albo chwile po podpieciu zasilania albo logo jabłka po dłuzszym naladowaniu.
    Hm ale jak mam sprawdzic pobór? Gdzie to mierzyć, bo nie bardzo wiem.

    Urządzenie działa, naładował sie lekko i ruszył. ITunes widzi i sie uruchomił. Aktualizacja pomogła a pewnie był rozładowany na maksa i sie nie właczal.
    Hula! Dzieki!