Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

fabia montaż haka brak kierunkowskazów

sylwester-81 01 Lut 2015 17:44 1374 15
  • #1 01 Lut 2015 17:44
    sylwester-81
    Poziom 5  

    Witam. Zakupiłem używany hak do mojej FABII 2000r. jednak po wpięciu wtyczki znikają mi kierunkowskazy z tyłu autka
    pozostaje niepodłączony jeden kabelek który prawdopodobnie jest przyczyną tej usterki.
    czy ktoś może coś doradzić jak to spiąć na oryginalnych wtyczkach. nie za bardzo interesuje mnie podpinanie tego haka na krótko bezpośrednio pod lampy.

    Dodano po 6 [minuty]:

    hak jest oryginalny z wtyczkami i modułem. światła i stop działają . kierunkowskazów brak z tyłu auta i przy przyczepce

    0 15
  • #2 01 Lut 2015 17:47
    Cowboy zagrabie
    Poziom 25  

    Podałeś trochę mało szczegółów.

    sylwester-81 napisał:
    jak to spiąć na oryginalnych wtyczkach.

    Podłączenie gniazda oświetlenia przyczepy przecież wymaga jakiejś ingerencji w instalację elektryczną pojazdu.
    Po drugie, czy piny we wtyczce przyczepy, połączone są prawidłowo?
    Podejrzyj ten temat:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2180848#2180848

    0
  • #3 01 Lut 2015 19:30
    sylwester-81
    Poziom 5  

    podłączyłem oryginalną wiązkę (kable,przewody) z modułem . kostki wpinane w lampy , kable w gniazdku są podłączone prawidłowo. gdy podłączam przyczepkę światła i stop działają prawidłowo gdy włączam kierunek to tylko jest z przodu i na błotniku

    0
  • #4 01 Lut 2015 21:06
    vag_padło
    Poziom 14  

    a nie masz czasem wiązki od golfa ?(wtyczki pasują)

    0
  • #5 02 Lut 2015 09:38
    sylwester-81
    Poziom 5  

    hak z kablami był wymontowany z innej fabii , wszystko pasuje

    Dodano po 4 [minuty]:

    jednego nie napisałem , jest jeden kabel wolny nie mam pojęcia gdzie go podłączyć

    0
  • #6 02 Lut 2015 22:16
    marcin_wr
    Poziom 19  

    sylwester-81 napisał:
    jest jeden kabel wolny nie mam pojęcia gdzie go podłączyć

    Jaki kolor? Zakończony jakimś konektorem, a może oczkiem?

    0
  • #7 03 Lut 2015 12:33
    sylwester-81
    Poziom 5  

    jest czerwony , bez żadnej końcówki tak wygląda jak by ktoś go przeciął

    Dodano po 2 [minuty]:

    były dwie wtyczki prawe, dwie lewe ,kabel z oczkiem (masa) moduł ,gniazdo i ten nieszczęsny kabel

    Dodano po 3 [minuty]:

    wyczytałem że moduł potrzebuję plusa prosto z akumulatora .może to jest ten własnie kabel???

    0
  • #8 03 Lut 2015 12:48
    Pawel wawa
    Moderator Samochody

    A kto odpowiedzialny Ci powie: "Tak brakuje plusa, podłączaj ten przewód pod zasilanie!" ? Numer na tym module masz? Jaki jest ten czerwony przewód? Znacznie grubszy od pozostałych?
    Zapewne to zasilanie z akumulatora, powinien iść przez bezpiecznik.

    0
  • #9 03 Lut 2015 15:38
    sylwester-81
    Poziom 5  

    fabia montaż haka brak kierunkowskazów fabia montaż haka brak kierunkowskazów

    Dodano po 4 [minuty]:

    zdjęcie modułu i tego kabla . na module są oznaczenia kabli , ten czerwony kabel wchodzi do nr 30 ,masa do 31

    0
  • #10 03 Lut 2015 22:05
    marcin_wr
    Poziom 19  

    sylwester-81 napisał:
    ten czerwony kabel wchodzi do nr 30

    Tak, to stały plus.Oczywiście nie zapomnij po drodze dać bezpiecznika.Myślę że 10A wystarczy.

    0
  • #11 05 Lut 2015 15:45
    sylwester-81
    Poziom 5  

    dałem stały plus na bezpieczniku 5A nic to nie pomogło . Podejrzewam że moduł padł ....!

    0
  • #12 06 Lut 2015 17:56
    sylwester-81
    Poziom 5  

    Po problemie . Werdykt - moduł był popsuty (naprawiony) ten luźny kabel to stały plus. Dziękuję za informację .POZDRAWIAM

    0
  • #13 28 Mar 2015 07:00
    witek271
    Poziom 20  

    A powiedz w jaki sposób naprawiłeś ten moduł? Czy wymieniłeś na nowy?

    0
  • #15 01 Kwi 2015 18:18
    sylwester-81
    Poziom 5  

    moduł naprawiał mi elektronik. Powiedział że jakiś opornik był spalony. Nie zaglądałem do środka modułu.

    0